Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Rize’de Bir Dizi Ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Rize’de Bir Dizi Ziyaret
“İl Buluşmaları” kapsamında Rize’ye gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Rize Valiliği ziyaretinin ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğünü ve Rize İl Müftülüğü ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, valilik ziyaretinin ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesini ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman ile görüştü.

Başkan Erbaş’ı üniversiteye gelişinde Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman karşıladı.

Başkan Erbaş, burada yaptığı konuşmada, üniversitelerin şehirlerin bilgi, hikmet, ilim ve irfan yuvaları olduğuna dikkat çekerek, “İnsanımızı sağlıklı bilgiye ulaştırma noktasında en önemli ilim yuvalarımız üniversitelerimizdir” dedi.

Rektör Karaman’a çalışmalarında başarılar dileyen Başkan Erbaş, “Üniversitemizin nitelik ve nicelik itibariyle daha ileri noktalara gelmesini Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum. Bütün öğrencilerimize, akademisyenlere muvaffakiyetler temenni ediyorum” diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ise Başkan Erbaş’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, üniversite hakkında bilgi verdi.

Ziyarette ayrıca, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kafkasya bölgesine yönelik olarak yapacakları çalışmalar görüşüldü.

Başkan Erbaş, daha sonra ilahiyat fakültesine geçerek, fakültenin bölümlerini ziyaret etti.

diyanet-isleri-baskani-erbas-rize’de-(1).jpg

Müftülük ziyareti

Başkan Erbaş, Rize İl Müftülüğünü ziyaret ederek İl Müftüsü İsmail Yalçın’dan ilde yürütülen din eğitimi ve din hizmetleri hakkında bilgi aldı.

Müftülük ziyaretinin ardından Sahil Camii 4-6 yaş Kur’an Kursunu geçen Başkan Erbaş, burada minik öğrencilerle sohbet etti. Minik öğrencilerin seslendirdiği ilahileri dinleyen Başkan Erbaş, daha sonra çocuklara çikolata ikram etti.

Ziyaretlerde Başkan Erbaş’a Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu ve Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın eşlik etti. Rize Valisi Erdoğan Bektaş da 4-6 yaş Kur’an Kursu ziyaretine katıldı.

ali-erbas-erdogan-bektas.jpgdiyanet-isleri-baskani-erbas-rize’de-(8).jpgdiyanet-isleri-baskani-erbas-rize’de-(5).jpgdiyanet-isleri-baskani-erbas-rize’de-(7).jpgdiyanet-isleri-baskani-erbas-rize’de-(9).jpgdiyanet-isleri-baskani-erbas-rize’de-(10).jpgdiyanet-isleri-baskani-erbas-rize’de-(4).jpgdiyanet-isleri-baskani-erbas-rize’de-(11).jpgdiyanet-isleri-baskani-erbas-rize’de-(2).jpgdiyanet-isleri-baskani-erbas-rize’de-(6).jpgdiyanet-isleri-baskani-erbas-rize’de-(12).jpgdiyanet-isleri-baskani-erbas-rize’de-(14).jpgdiyanet-isleri-baskani-erbas-rize’de-(13).jpg