Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den Mevlit Kandili mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den Mevlit Kandili mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Bugün, Müslümanların en büyük sorunu örnekliklerini yitirmiş olmaları, Peygamberimizin getirdiği rahmet ve merhamet mesajını hakkıyla temsil edememeleridir" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Bugün her türlü iman, akıl ve hikmetten uzak terör şebekelerinin O'nun yüce ismini sözde bayraklarına nakşederek verdikleri zarar, İslamofobi öncülerinin asla kabul edilemez karikatürlerinin verdiği zarardan daha az değildir" değerlendirmesinde bulundu.

Görmez, Mevlit Kandili nedeniyle yayımladığı mesajında, bu gecede Allah'ın bütün alemlere gönderdiği en son rahmet elçisi Hazreti Muhammed'in mevlidi şerifinin idrak edileceğini hatırlattı.

Hazreti Muhammed ile gelen vahiy ışığının gönülleri bir kez daha aydınlattığını belirten Görmez, bu ışığın bütün insanlığın muhtaç olduğu manevi huzura dönüşmesini dileyerek, "Vatanımız, milletimiz, gönül coğrafyamız ve topyekun yeryüzü ahalisi için Mevlid Kandili'nin rahmet, merhamet, barış, bereket, ve selamete vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum" ifadelerine yer verdi.

'Her türlü iman, akıl ve hikmetten uzak terör şebekeleri...'

Hazreti Muhammed'i anlatan en güzel kavramın "rahmet ve merhamet" olduğunu vurgulayan Görmez şunları belirtti:

"Nitekim Kur'an-ı Kerim'de Rasul-i Ekrem'e hitaben 'Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik' buyrulmuştur. Peygamber Efendimizin rahmet, merhamet ve adalete dayalı kuşatıcılığı ümmetini olduğu kadar bütün insanlığı da kapsamaktadır. Onun bize öğrettiği af, şefkat, insaf, vicdan, sabır ve hoşgörü içimizde bir yerlerde sönmeye yüz tutmuş insanlık kandilini yeniden tutuşturan ve bizi en temel halinde insanlığımıza geri çağıran bir duygu, düşünce, tutum ve davranışlar manzumesidir. Bugün, tüm insanlık Peygamberin çağlar üstü örneklik ve rehberliğine her zamankinden daha fazla muhtaçtır. Rasul-i Ekrem'in rehberliğini tüm insanlığa tanıtacak olanlar da hiç şüphesiz Müslümanlardır. Ancak üzülerek belirtelim ki bugün, Müslümanların en büyük sorunu örnekliklerini yitirmiş olmaları, Peygamberimizin getirdiği rahmet ve merhamet mesajını hakkıyla temsil edememeleridir. Bugün her türlü iman, akıl ve hikmetten uzak terör şebekelerinin O'nun yüce ismini sözde bayraklarına nakşederek verdikleri zarar, İslamofobi öncülerinin asla kabul edilemez karikatürlerinin verdiği zarardan daha az değildir."

İslam ve müslüman coğrafyasının tarihin en zor süreçlerinden geçtiğine dikkati çeken Görmez, bütün insanlığı saran şiddet, terör, savaş, çatışma ve kaos sarmalı ile karşı karşıya bulunulduğuna işaret etti. 

'İnsanlar kardeşlik ahlakını unuttu'

Görmez, Hazreti Muhammed'in ırk, dil, renk, coğrafya ayrımı gözetmeksizin herkesi aynı Allah'a, aynı kitaba, aynı peygambere inanan, aynı secdeye baş koyan, aynı kıblede istikameti bulan kardeşler olarak ilan etmesine rağmen, insanların kardeşlik ahlakını unuttuğunu belirtti.

Böylesi ulvi bir değerin çoğu zaman cehalet, menfaat, kısır çekişme ve inatlaşmalara kurban edildiğini aktaran Görmez şöyle devam etti: "Peygamberimiz, bizlere merhameti, şefkati, vicdanı, insafı, affı, sabrı ve hoşgörüyü öğretmesine rağmen bizler, kendimize, ailemize, çevremize karşı bu hasletleri yitirdik. Yüreklerimiz katılaştı. Rabbimizin gönüllerimize yerleştirdiği tertemiz fıtrata tam anlamıyla sahip çıkamadık. İtiraf etmeliyiz ki İslam dünyası, bugün, dahili ve harici sebeplerle Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamberin mesajlarından, onun eşsiz örnekliğinin, ağızlardan gönüllere indirememekten, zihinlere, dimağlara iyice yerleştirememekten, hayata geçirilememesinden kaynaklanmaktadır. Bu Mevlid Kandili vesilesiyle bir daha hatırlamalıyız ki, nübüvvetin şifa dağıtan pınarları kıyamete kadar kurumayacaktır."