Diyanet İşleri Başkanı Rize'de

Diyanet İşleri Başkanı Rize'de
Diyanet İşleri Başkanı Porf. Dr. Ali Bardakoğlu; Rize Dağbaşı mevkiinde yapımı tamamlanmak üzere olan, Müftü Yusuf Karaali Diyanet Eğitim Merkezi inşaatında incelemelerde bulunmak üzere Rize’ye geldi.

Eğitim Merkezinde yapmış olduğu incelemelerin ardından, Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce’nin misafiri olan; Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’na Genel Müdür önce Çaykur Araştırma Ziraat çay bahçesini, ardından 100 Paketleme ve Cumhuriyet çay fabrikalarını gezdirerek, çayın bahçeden, bardağa kadar uzanan serüvenini aktardı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu; Kendilerini uzun zamandır tanıdığım, Çaykur Genel Müdürü arkadaşımız Ekrem bey, ülkemizin en çalışkan, en yenilikçi ve etrafına sürekli sinerji yayan bir başarılı bürokrat olarak Çaykur’da gezip görünce gerçekten başta teknolojik ve ürün çeşidi olarak çok önemli yenilik ve değişimler getirmiştir. Benim çay hakkında görsel olarak fazla bilgim yoktu. Sayın Yüce; Çay bahçelerindeki yeni çalışmalarını, organik fidan ve ürünlerini, fabrikalarında çayın ham işlenmesi ve ürün olmasına kadar geçen aşamaları gezdirip, anlatarak bilgilendirdi. Çayın ürün olarak kutuya girmesinin hiçte öyle kolay olamadığına şahit oldum. Bu farklı ve yenilikçi çalışmalarından dolayı Yüce kardeşimizi kutluyorum. Gerçekten Çaykur ülkemizin gıda sektöründe önemli devlerinden birisi konumuna gelmiştir. Başta genel Müdürü Yüce ve Diyanet teşkilatımıza bana göstermiş oldukları çok sıcak misafirperverliğe teşekkür ediyor, tüm Rize halkımızın ramazan ayını tebrik ediyorum.”dedi.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI