Diyanet-Sen Rize’de Recep Şafak Güven Tazeledi

Diyanet-Sen Rize’de Recep Şafak Güven Tazeledi
Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet- Sen) Rize Şubesi'nin 6. Olağan Kongresi'nde mevcut başkan Recep Şafak, delegenin tamamının oyunu alarak güven tazeledi.

Divan Başkanlığına Memur-Sen İl Başkanı Resul Usta, üyeliklerine ise Diyanet-Sen Artvin Şube Başkanı Osman Özaydın,Sağlık-Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, RTÜ Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Sekreteri Zafer Yücel Çetin’in seçildiği kongre, Kurra Hafız Yakup Daşgit’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Ak Parti İl Başkanı İshak Alim, Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü İdris Altuntaş, Pazar Belediye Başkanı Dr. Ahmet Basa, Diyanet-Sen Artvin Şube Başkanı Osman Özaydın ve Yönetim Kurulu üyeleri, Diyanet-Sen Samsun 2.nolu Şube Başkanı Yakup Demirbaş, Rize Memur-Sen Hizmet Kolu Başkanları, kamu kurum müdürleri, STK Başkanları ve din görevlileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Recep Şafak; sendikaların yasama, yürütme, yargı ve medyanın ardından beşinci güç olarak kabul edildiğini, amaçlarının bu gücü aktif hale getirerek, üyelerin ekonomik, özgürlük, hukuki ve sosyal alanda haklarını korumak ve geliştirmek için mücadele etmek olduğunu, demokrasi kültürünün ve sivil toplum bilincinin başarılı bir şekilde geliştiği günümüzde Diyanet-Sen’in örgütlü olmanın bilincini en iyi anlayan ve hak arama mücadelesini birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştiren ender sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu söyledi.

diyanet-sen’de-safak-guven-tazeledi-(1)-001.jpg

Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın selamlama konuşmasında teşkilatlanmanın önemine vurgu yaparak, birlik beraberlik mesajı verdi.

diyanet-sen’de-safak-guven-tazeledi-(3).jpg

Rize Şubesinin olağan Genel Kuruluna katılan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, “Diyanet-Sen olarak ülkemizin sorunlarını çözmede rol alan bir sendikayız.Y apamaz dedikleri İlitam kazanımız teşkilatımıza hayırlı olsun. Şimdi sıra Diyanet Akademisinde, 3.600 göstergede. Yapacağımız çok daha işler var, projelerimiz var. Türkiye’mizin her alanda güçlü olması için, Memur-Sen ve Diyanet-Sen olarak elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz.” dedi.

diyanet-sen’de-safak-guven-tazeledi-(2).jpg

Şube Başkan Vekili Harun Güney tarafından faaliyet raporunu ve aynı madde gereğince Şube Denetleme Kurulu Başkanı İlyas Güner’in Denetleme Kurulu Raporunu okumasının ardından tek liste halinde gidilen kongre sonrasında mevcut başkan Recep Şafak, yeniden şube başkanlığına seçildi.

diyanet-sen’de-safak-guven-tazeledi-(5).jpg