Diyarbakır'da aile savaşı, 8 ölü, 5 yaralı

Diyarbakır'da aile savaşı, 8 ölü, 5 yaralı
Diyarbakır'ın Hazro ilçesine bağlı Çiflibahçe köyünde iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 8 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi ise yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Hazro'ya bağlı Çiftlibahçe köyünde U. ailesi ile çocuklarının terör örgütüne katılmasından sorumlu tuttukları T. ailesi arasında çıkan sözlü tartışma bir süre sonra silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada 8 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi ise yaralandı.

Yaralılar Hazro, Silvan ve Diyarbakır'daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınırken, bölgeye sevk edilen güvenlik kuvvetleri köye giriş ve çıkışları kapatarak soruşturma başlattı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede savcılık tarafından başlatılan incelemelerin devam ettiği bildirildi.

DİYARBAKIR'DAN İLK RESMİ AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada Hazro ilçesi Çiftlibahçe köyünde meydana gelen kavgada 7 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Hazro ilçesi Çitlibahçe köyünde, sabah saat 07.30 sıralarında U. ailesi ile T. ailesi arasında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu 7 kişinin ateşli silahla vurulmak suretiyle hayatını kaybettiği, 5 kişinin de yaralandığı belirtildi. Açıklamada, "Olayın haber alınmasının hemen ardından Hazro İlçe Jandarma Komutanlığının sevk ve idaresinde, jandarma komando ve zırhlı araç takviyeli yeteri kadar kuvvetle süratle olaya müdahale edilmiştir. Çitlibahçe köyünün emniyeti alınarak olayın devamı engellenmiştir. Tedavi altına alınan yaralılarla ilgili olarak Diyarbakır merkezinde herhangi bir olayın meydana gelmemesi için il emniyet müdürlüğü ekiplerince hastaneler ve civarında gerekli tedbirler alınmıştır" denildi.

Açıklamada ayrıca, olayla ilgili çok yönlü inceleme ve araştırma soruşturmanın devam ettiği, yeni bir olayın cereyan etmemesi için gereken tedbirlerin alındığı, olayın aydınlatılması ve faillerin tespit edilerek yakalanması için tüm güvenlik birimlerinin teyakkuza geçtiği de belirtildi.

DİYARBAKIR'DAKİ KAVGADA ÖLÜ SAYISI 8'E YÜKSELDİ

Diyarbakır'ın Hazro ilçesine bağlı Çiflibahçe köyünden terör örgütü PKK'ya katıldığı iddia edilen 2 kişinin ailesinin olaydan sorumlu tuttuğu aile ile tartışması sonucu çıkan silahkavgada yaralanan bir kişi daha hayatını kaybetti.

İddiaya göre Hazro'ya bağlı Çiftlibahçe köyünde U. ailesi ile çocuklarının terör örgütüne katılmasından sorumlu tuttukları T. ailesi arasında çıkan sözlü tartışma, bir süre sonra silahkavgaya dönüştü. Kavgada ölü sayısı 8'e yükselirken, 4 kişi ise kaldırıldığı hastanelerde tedavi altına alındı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı köyde yaşanan silahkavgada Salim U., Aysel U.,Bedriye U.,Remziye T., Sevim T., Mehmet T., Abdullah T. ve Şadiye T. hayatını kaybetti.

Olayın büyümemesi için jandarma ekipleri köy giriş ve çıkışlarını tutarken, olaya karışan U. ailesinin bazı fertleri köydeki evlerini boşaltmak için çalışma başlattı. Köydeki evlerini boşaltacak olan ailelerin Hazro Kaymakamlığı tarafından gönderilecek kamyonları bekledikleri bildirildi.