Diyarbakır'da linç girişimi

Diyarbakır'da linç girişimi
Diyarbakır'da 10 yaşındaki kız çocuğunu takip eden zanlı, vatandaşlarca yakalandı.

Diyarbakır'da 10 yaşındaki kız çocuğunun kendisini bir kişinin takip ettiğini polise bildirmesi üzerine kaçan zanlı, vatandaşlarca yakalandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlıyı linç etmek isteyen çok sayıda vatandaş, bina önünde toplandı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 10 yaşındaki kız çocuğunun takip edildiğini polise bildirmesi üzerine yakalanan zanlının kendilerine verilmesi isteğiyle Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan grup dağıtıldı.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek burada zanlının kendilerine verilmesini için toplanan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

linc-girisimi-diyarbakir-1.jpg

Vatandaşlara duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Sağlam, ''Konuyu biliyorum. Şahsı gözaltına aldık. Bundan sonrası hukukun işidir. En ağır cezaya çarptırılması için gerekeni yapacağım. Bu konuda bizim de duyarlılığımız çok yüksek. Evinize gidin'' dedi.

Konuşmanın ardından çevik kuvvet ekiplerinin de yardımıyla grup dağıtıldı.

Bu arada, Sur İlçe Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ve bazı mahalle muhtarları da Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne geldi.

Emniyet Müdürlüğü önündeki güvenlik önlemleri devam ederken, zanlının daha önce cinsel istismar suçu işlendiğinin tespit edildiği kaydedildi.

Sur İlçesindeki Gazi Caddesi'nde bir kişinin kendisini takip ettiğinden şüphelenen E.S. (10), durumu devriye görevi yapan polislere iletmiş, polis, söz konusu kişiyi yakalamak isterken, zanlı kaçmaya başlamış ve durumu fark eden bir grup vatandaş zanlıyı yakalayıp polise teslim etmişti.

Bunun üzerine olayı duyan mahalle sakinleri, zanlının getirildiği Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanarak, zanlının kendilerine teslim edilmesini istemişti.