'Doğalgaza % 70 zam' iddiası asılsız!

'Doğalgaza % 70 zam' iddiası asılsız!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgazda otomatik fiyat mekanizmasının hala yürürlükte olduğunu belirterek, doğalgaz zamlarını hükümetin belirlemediğini söyledi.

Yıldız, Azeri gazının fiyatındaki artışın getireceği çok artı bir fiyatı olmayacağını belirterek, "Bir gazeteci arkadaşımız yüzde 70 değil yüzde 170 dese bunu da mı konuşacağız. Bizim konuşmadığımız şeyleri aktarmayın" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Meclis'te gazetecilerin sorularını cevapladı. Yıldız, doğalgaza Şubat ayında yüzde 70 zam yapılacağına yönelik iddiaların hatırlatılması ve 'Ocak ayına kadar doğalgaza zam yapılmayacağını söylemiştiniz, yeni yıldan itibaren yeni bir zam bizi bekliyor mu?' sorusunun yöneltilmesi üzerine, "Defalardır söylüyoruz. Otomatik fiyatlandırmaya tabi bunlar" dedi. 2 yıldan beri uygulanan otomotik fiyatlama kuralının devam ettiğine işaret eden Yıldız, "Bunu belirleyen bizim siyasi irademiz değil. Bunu hep beraber takip edeceğiz. Bunu dediğimde 'fiyatı bilmiyor musunuz' deniyor. Açıkça söylüyorum. Otomatik fiyatlama mekanizması her zaman yürürlükte ve bu devam ediyor" diye konuştu.

' Azeri gazının fiyatında yeni bir artışla yine de bir zam olabilir mi?' sorusu üzerine Yıldız, 2008 yılının Nisan ayından bu tarafa zaten gelebilecek fiyat farkının hesaba katıldığını hatırlattı. Yıldız, bunun sürpriz olmadığını belirterek, "Ne Azeri kardeşlerimiz için, ne de vatandaşlarımız için bu bizim yönlendirdiğimiz sürpriz birşey değil. Bunun getireceği çok artı bir fiyat oluşmayacak. Ben bunu daha önce söyledim. Doğagazla alakalı otomatik fiyat mekanizması devam etmektedir" değerlendirmesini yaptı.

'Ocak'tan sonra bir öngörünüz var mı?' sorusuna Yıldız, "Şu anda bunları öngörmek mümkün değil ve doğru değil. Şu an elimizdeki rakamlar, otomatik fiyat mekanizmasına gelen doneler bir fiyat zammı şeklinde görünmüyor dedim. Ama bu fiyat zammını belirleyen biz değiliz" şeklinde konuştu.

Yıldız, 'Yüzde 70 gibi çok büyük bir rakamdan bahsediliyor. Böyle birşey beklenmeli mi?' sorusuna ise şu cevabı verdi: "Bir gazeteci arkadaşımız yüzde 70 değil yüzde 170 yazsa bunu da mı konuşacağız? Lütfen bizim konuşmadığımız şeyleri aktarmayalım."

Yıldız, bir soru üzerine Azeri heyetinin bu hafta geleceğini ama bu görüşmenin son görüşme olmayacağını, görüşmelerin devam edeceğini belirtti.

ÖNCEKİ HABERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/dogalgaza-rekor-zam-istemi-9927.htm