Doğalgaza Rekor Zam

Doğalgaza Rekor Zam
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, 1 Nisan tarihinden itibaren doğalgaza 18.7 oranında zam yapıldığını açıkladı.

Kayseri'de beş ayrı yerel televizyonun ortak canlı yayına katılan Bakan Taner Yıldız, yarından itibaren geçerli olmak üzere doğalgaz ücretlerine yüzde 18.72 oranında zam yapıldığını açıkladı.

Yıldız, zam yapmaktan hoşlanmadıklarını ve bir siyasetçi olarak zam haberini vermeyi sevmediğini ama uzun süredir dövizde yaşanan dalgalanmalar ve ham petrol fiyatlarındaki artışlar sebebiyle mecbur kaldıklarını kaydetti.

Yıldız, "Ham petrol ve döviz fiyatlarının artması bize bu zamları zorunlu hale getirdi. Yoğun kış aylarında bu süreci yönetmek daha güçtü. Bunu da düşündük. Türkiye, ham petrolü dolar olarak alıyor, TL olarak tahsil ediyor" dedi.

"ÜRETİCİ ÜLKELER SORUMLU DAVRANMALI"

Ham petrol fiyatlarındaki yükselişin Türkiye ekonomisine ciddi bir yük getirdiğini ifade eden Yıldız, üretici konumundaki ülkeleri sorumlu davranmaya davet etti.

Bakan Yıldız, "Bazı ülkelerin bu manada daha sorumlu açıklamaları ve uygulamaları tüketci açısından fayda sağlayacaktır. Her 10 dolarlık ham petrol fiyatlarındaki artışın bizde 4-4.5 milyar dolarlık toplam ithalatta artışa sebep olduğunu söylemiştim. Bunlar bizim için ciddi rakamlar" diye konuştu.

"TÜRKİYE O LİSTEDE NİYE YOK?"

Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri, İran'dan ham petrol alımını düşürdükleri gerekçesiyle yaptırımlardan muaf tutacağı 11 ülkeyi açıkladı. Listede Türkiye yok. Yıldız, bu konudaki soruya, "Türkiye'nin listede bulunmaması bulunmayacağı anlamına gelmez" cevabını verdi.