Doğu Karadeniz Bölgesi'nin İlk Köpek Pansiyonu Trabzon'da Hizmete Girdi

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin İlk Köpek Pansiyonu Trabzon'da Hizmete Girdi
Trabzon'un 1 Nolu Beşirli mahallesinde hizmete giren köpek pansiyonunda 25 av köpeği kalırken, köpek sahipleri verilen hizmetten memnun olduklarını belirtiyor.

Pansiyon sahibi Raşit Keskin, pansiyonda şimdilik 25 av köpeği bulundurduklarını belirterek hepsinin veteriner gözetiminde bakımlarının yapıldığını söyledi.

Genellikle yavru olarak aldıkları av köpeklerini eğitiminden bakımına kadar tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ifade eden Keskin, "Doğu Karadeniz Bölgesi'nde böyle bir pansiyonun olmadığını gözlemledik ve Trabzon'da köpek pansiyonu açmaya karar verdik. Bu kararı verirken av camiasındaki arkadaşlarımın da etkisi oldu. Şimdilik burada 25 kadar av köpeğini barındırıyoruz. Bazıları yavru olarak aldık ve veteriner hekimimiz Cemalettin Bilgin tarafından sürekli sağlık kontrolleri yapılıyor. Yavruları anne sütünden ayırdıktan sonra temel itaat eğitimlerini veriyoruz. Şimdilik yoğunluğumuz av köpekleri üzerine. Trabzon'da 2 bin 300 kayıtlı avcı bulunduğuna göre böyle ihtiyaç kaçınılmaz diye düşünüyorum" diye konuştu.

Tatile çıkacak olan köpek sahiplerinin köpeklerini kendilerine teslim edebileceklerini de kaydeden Keskin, her türlü köpek bakımını yaptıklarını söyledi.

Köpek sahipleri de İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde bulunan köpek pansiyonlarının veya otellerinden birinin Trabzon'da açılmış olmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek kendileri için çok önemli bir ihtiyacın giderildiğini belirttiler.