Doğu Karadeniz'de Turizmde Yol Haritası Belirlenecek

Doğu Karadeniz'de Turizmde Yol Haritası Belirlenecek
Doğu Karadeniz'de Turizmin Geleceğinin Ele Alınacağı "Doğu Karadeniz Turizm Odaklı Kalkınma Projesi" Konulu Toplantının 25 Şubat'ta Yapılacağı Bildirildi.

Doğu Karadeniz'de turizmin geleceğinin ele alınacağı "Doğu Karadeniz Turizm Odaklı Kalkınma Projesi" konulu toplantının 25 Şubat'ta yapılacağı bildirildi.

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılacağı açıklanan toplantıda, bölge turizmini geliştirmek amacıyla Giresun, Ordu, Trabzon ve Rize valiliklerince daha önce hazırlanan "Doğu Karadeniz Turizm Master Planı" masaya yatırılacak.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon'da gerçekleştirilecek toplantıda, "Doğu Karadeniz Turizm Master Planı"nın açıklanacağını belirtti.

Turizm hareketlerinin yoğunlaştığı bölgelerde çevresel değerleri ön plana çıkarıp, daha anlamlı hale getirmenin amaçladığını kaydeden Kızılcık, "Doğa turizminin yapılacağı yörelerde tur güzergâhları, varış noktaları, alt ve ara istasyonlara yönelik bir takım çalışmalar yapılacak. Yaylaların yoğunlaştığı bölgelerde öncelikli olarak turizmi geliştirme ve eylem bölgeleri belirlenecek. Kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapılarak turizm aktiviteleri sağlanacak. Bu çerçevede Turizm Master Planı'nda amaçlanan noktalar Trabzon'da tartışılacak ve çalışmaların başlatılması için yol haritası belirlenecektir." ifadelerini kullandı.

Vali Kızılcık, planın hazırlık safhasında çalışmaların dışında kalan Artvin ve Bayburt illerinin de uygulama aşamasında çalışma içerisinde yer alacağı bilgisini verdi.

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılacağı toplantıya, Devlet Bakanı Faruk Çelik ile Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir'in katılması da bekleniyor.

Toplantıya ayrıca Başbakanlık Yatırım Ajansı, DPT Müsteşarlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden uzmanlarının yanı sıra milletvekilleri, bölge illerinin valileri ve belediye başkanları başta olmak üzere üniversite, yere yönetimler, sivil toplum kuruluşları ile ilgililerin katılacağı bildirildi.