Doğuş Çay İlköğretim Okuluna RENK Geldi

Doğuş Çay İlköğretim Okuluna RENK Geldi
Rize Doğuş Çay İlköğretim okulu ilde örnek bir çalışmaya imza atarak, öğrencilere modern bir şekilde dizayn edilen kütüphanede kitap okuma fırsatı sunmaya başladı.

Rize Valisi Ersin Yazıcı eşi Hanife Yazıcı, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt ve İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ile birlikte Doğuş Çay İlköğretim Okulunda yapımı tamamlanan kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.

Okul ziyareti esnasında öğretmenlerle bir araya gelen Vali Yazıcı, Doğuş çay ilköğretim okulunun il bazında önde olduğunu ifade ederek, kendi çocuğununda bu okulda eğitim görmesine rağmen bugüne kadar okula ziyaret gerçekleştiremediğini söyledi. Yazıcı öğretmenlerden rehavete kapılmadan bugüne kadar sürdüldükleri başarılarının devamını diledi.

rize-dogus-cay-ilkokulu.jpg

raif-durmus-004.jpg

Öğretmenlerle gerçekleşen toplantı sonrası gerçekleşen kütüphane açılışında kısa bir konuşma yapan Yazıcı, yapılan kütüphanenin örnek gösterilecek şekilde güzel bir şekilde yapıldığını, emeği geçen herkese teşekkür ederek eğitime katkıda bulunmasını ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diledi.

rize-doguscay-ilkokulu-kutuphane.jpg

Kütüphane açılışı sonrası 4/F sınıfı öğrencileriyle beraber kitap okuyan Ersin Yazıcı, kitapların raflarda sapa sağlam durmaması gerektiğini, kitapların okundukça ve yıprandıkça güzelleştiğini söyledi. Kızı ve Sınıf başkanı ile birlikte sınıfın en yaramaz ve ençok kitap okuyan öğrencisi ile aynı masada oturan Yazıcı, öğrencilerle karşılıklı sohbet etti.

dogus-cay-kita.jpg

Sohbet esnasında bir öğrencinin nasıl Vali oldunuz sorusuna, 22 yıl kaymakamlık yaptıktan sonra bakanlar kurulu kararıyla vali olduğunu ve kendilerinin de gayret ederek geleceğin Valileri olma yolunda ilerlemelerini istedi.

dogus-cay-1.jpg

Öğrencilerle soru cevaplı karşılıklı sohbet eden Vali Yazıcı, kızı Ayşe'ye sorduğu en çok kızdığın olay sorusuna abim şeklinde cevap vermesi salonda gülüşmelere neden oldu. Tüm öğrencilerle tek tek ilgilenen Yazıcı kışkançlık konusunda öğrencilere sorular sorarak karşılıklı sohbet gerçekleştirdi.

ayse-yazici.jpg

Programda okulda sınavlarda başarılı olan ve Renk projesinde en çok kitap okuyan öğrencilere madalyaları verildi. Fotoğraf çekimi sonrası program sona erdi.

23-029.jpg24-005.jpg

s]leyman-yilmaz.jpg

5-018.jpg

mustafa-yilmaz.jpg

raf-durmu;-2.jpg

233-009.jpg

235-001.jpg

raif-durmus-2.jpg