Doğuş Çay, Yaş Çayda ÇAYKUR Fiyatından ÇAYKUR’dan Önce Ödeme Yapacak

Doğuş Çay, Yaş Çayda ÇAYKUR Fiyatından ÇAYKUR’dan Önce Ödeme Yapacak
Çay sektörünün öncü isimlerinden DOĞUŞ Çay, mayıs ayı yaş çay sezonunu yarın açacağını ve ÇAYKUR taban fiyatından gerçekleştireceği alımlara ait ödemeleri Haziran ayının ilk haftasında tamamlayacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize Artvin Uluslararası Havalimanı açılışında yaş çay taban fiyatı 6,70 ve 30 kuruşluk destekleme bedeli ile birlikte toplam %75 artışla 7 lira açıklamasının ardından ÇAYKUR’un kuru çaya % 43,7 artış yapmasının etkisi kendisini gösterdi.

Yaş çay üreticileri ile özel sektörün çay sektörünü rahatlatması için beklediği kuru çay zammının ardından özel sektör çay firmaları da kesenin ağzını açtı.

Sektörün en önemli isimlerinden olan DOĞUŞ Çay, 19 Mayıs’ta yaş çay alımlarını ÇAYKUR taban fiyatından başlatacağını duyurarak, 24 Mayıs Salı günü 3’te bir ödemeyi gerçekleştireceğini, kalan ödemeyi ise 7 Haziran 2022’de taban fiyattan tamamlayacağını duyurdu.

Ardeşen’de faaliyet gösteren bir başka özel sektör fabrikası ise kantardan ödeme ile 6 liraya yaş çay alımlarını başlattığını duyurdu.

ÇAYKUR, mayıs ayı çay paralarını ise Haziran ayı son haftasında ödeyecek.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
6 Yorum