Doğuştan Engelli Küçük Yaren’in Hayat Mücadelesi

Doğuştan Engelli Küçük Yaren’in Hayat Mücadelesi
Ordu'da doğuştan belden aşağısı ve sağ kolu olmayan 8 yaşındaki Yaren Ömerustaoğlu arkadaşları gibi dışarıda gezmek için akülü araç isterken, annesi Azime Ömerustaoğlu da kızının eğitimi içim Milli Eğitim'den yardım talep ediyor.

Ordu'nun Gölköy ilçesine bağlı Çeltik Mahallesi'nde oturan Nihat ve Azime Ömerustaoğlu çiftinin 8 yaşındaki kızı Yaren, sağ kolu ve bacakları olmadan tek eliyle yaşamını devam ettiriyor.

Evde tüm ihtiyaçları annesi tarafından karşılanan Yaren, okula gidemediği için belirlenen günlerde evine gelen öğretmenleri tarafından derslerini alabiliyor. Okumayı öğrenen ve yazma konusunda da el yazısından çok bilgisayarda yazı yazabilen Yaren, arkadaşları ile daha iyi zaman geçirmek onlar gibi hareket edip oynayabilmek için akülü araç istiyor. Kızının doğuştan engelli olduğunu, her türlü ihtiyacı ile kedisinin ilgilendiğini ve her geçen gün büyüdüğü için arkadaşlarından utanıp uzaklaştığını ifade eden anne Azime Ömerustaoğlu, "Kızım bu şekilde doğdu. Doğduğu günden bu yana tüm günümüz hastanede geçti. Durumuna bağlı birçok hastalığı var, birçok hastaneye sürekli gidip gelmek zorunda kaldık. Okuma yazmayı öğrendi. Evde kitaplarını okuyor ve yazı yazmayı öğreniyor. Arkadaşları ile oynamayı çok seviyor ancak sürekli aşağı indirip çıkaramıyorum. Sürekli kollarımda olduğu için büyüdükçe zor oluyor" dedi.

Doğuştan Engelli Küçük Yaren’in Hayat Mücadelesi

"BENİM ALDIĞIM MAAŞ YAREN'İN İHTİYAÇLARINA YETMİYOR"

Babası Nihat Ömer Ömerustaoğlu'nun işçi emeklisi olduğunu ve geçimini sağlayabilmek için de şimdilerde inşaatta çalıştığını ifade eden Azime Ömerustaoğlu, "Yaren'in babası kadastrodan işçi emeklisi. Şu anda inşaatlarda çalışıyor. Ben çocuğumun elinden tutularak okuluna devam ettirilmesini istiyorum. Okuluna devam ederek, diğer öğrenciler gibi düzenli bir öğretmenin olmasını istiyorum. Biz sürekli eve öğretmen almak için raporlarla uğraşıyoruz. Raporları geç çıkıyor, öğretmen geç kalıyor. Ben Milli Eğitim'den, kızımın öğretmenleri olsun istiyorum. Benin gelirim zaten belli, eşimin geliri belli, benim aldığım maaş Yaren'in bezine, ilaçlarına ve doktor masraflarına gidiyor. Bu konuda büyüklerimizden yardım istiyorum" diye konuştu.

"BEBEK ARABASINA BİNİNCE ARKADAŞLARINDAN UTANIYOR"

Yareni okula götürmekte zorluk yaşadığını vurgulayan anne Azime Ömerustaoğlu, "Ben okula götürmekte zorlanıyorum. Dışarıda oynaması için tek başına salamıyoruz. Ben dışarı çıkardığımda bebek arabasında çıkarmak zorunda kalıyorum. Bebek arabasında olunca da arkadaşları dalga geçiyor ve üzülüyor. Belki akülü aracıyla kendi dolaşır ve daha rahat olur. Milli Eğitimin de okuluna devam ettirmek için elinden geleni yapmasını istiyorum. Benim istediğim tek şey Yaren'in okuyarak hayatını kurtarması" şeklinde konuştu.

Anne, Azime Ömerustaoğlu ayrıca Yaren'e yardım etmek için telefonlar açıldığını ama henüz kendilerine ulaşmış bir yardımın olmadığını sözlerin ekledi.

Doğuştan Engelli Küçük Yaren’in Hayat Mücadelesi