DOKA Heyeti Cidde Başkonsolosluğu'nda

DOKA Heyeti Cidde Başkonsolosluğu'nda
5. Uluslararası Cidde Turizm ve Seyahat Fuarı vesilesiyle Cidde’de bulunan Rize Valisi Ersin Yazıcı ve DOKA Üyeleri, T.C. Cidde Başkonsolosu Fikret Özer’i ziyaret etti.

Vali Ersin Yazıcı ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Üyelerinden oluşan kafilenin kendilerini ziyaretlerinden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Başkonsolos Fikret Özer’e, Vali Yazıcı ve DOKA Üyeleri fuar tanıtımları ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Suudi Arabistan ile birçok sektörde ikili ticaretin geliştirilebileceği bir potansiyel bulunduğunu ifade eden Başkonsolos Özer,” Türk firmalarının Suudi Arabistan’da yeni pazarlar edinebilmesi ve ihracatlarının artırılabilmesi için kendi üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını söyledi. Heyette yer alan tüm üyelerle yakından ilgilenen ve her birinden kendi iştigal alanları ile ilgili bilgiler alan Başkonsolos Özer, Başkonsolosluk olarak biz de bu ilişkilere elimizden geldiğince katkı sağlamaya çaba gösteriyoruz.” dedi.

doka-heyeti-cidde-baskonsoloslugu’nda-1.jpg

Vali Ersin Yazıcı ise, "Cidde’de bize gösterilen misafirperverlikten dolayı ve bugün zaman ayırıp bizleri kabul ettiklerinden dolayı Sayın Başkonsolosumuza çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Ziyarette, Rize ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nin her geçen gün turizmde önemli mesafeler katettiğini ifade eden Vali Yazıcı, "Uluslararası ilişkilerde yaşanan güncel gelişmeler neticesinde, aramızdaki ticaretin ülkemiz lehine daha da artması kuvvetle muhtemeldir. Yaptığımız çalışmalarla özellikle körfez ülkelerinde önemli bir turizm potansiyeli oluştu. Alışveriş olanakları ve turizm potansiyelinin iyi sunulması Arapların tatil rotasını Avrupa'dan Türkiye'ye çevirmesinde etkili oldu. Bugüne kadar en çok Suudi Arabistan’dan bölgemize turist geldi. İlimizin turizm anlamında tanıtımı için birçok fuarlara katılıyoruz. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) olarak ilimizi ve bölgemizi tanıtmak amacı ile yürüttüğümüz önemli çalışmalar var. Ajansımız bu hafta içerisinde 5. Uluslararası Cidde Turizm ve Seyahat Fuarı’nda görevini yerine getirecektir.” şeklinde konuştu.

doka-heyeti-cidde-baskonsoloslugu’nda-2.jpg

Heyette Vali Yazıcı’nın yanı sıra Artvin Valisi Kemal Cirit, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da yer alıyor.

doka-heyeti-cidde-baskonsoloslugu’nda-3.jpg

doka-heyeti-cidde-baskonsoloslugu’nda-4.jpg

doka-heyeti’nden-cidde-baskonsoloslugu’na-ziyaret---1.jpg

doka-heyeti’nden-cidde-baskonsoloslugu’na-ziyaret--2.jpg