DOKAP Kırsal Kalkınmaya Yönelik Toplantı Düzenledi

DOKAP Kırsal Kalkınmaya Yönelik Toplantı Düzenledi
Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nda (DOKAP) Avrupa Kırsal Parlamentosu'na katılacak olan delegasyon seçilirken, delegasyonun gündeme getireceği konularda belirlendi.

Avrupa Kırsal Parlementosu'na yönelik gerçekleştirilen toplantıda konuşan DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, kırsal alanda yaşanan sorunlar doğrultusunda yeni politikalar ve stratejilerin uygulanması gerektiğini ifade etti.

DOKAP Başkanı Yüce, “Dünya ülkelerin ekonomik, teknolojik, sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştiği küreselleşme sürecinin hızla devam ettiği günümüzde tüm ülkeler tarım sektörüne özel önem vermekte ve tarım politikalarını da bu doğrultuda belirlemektedir. Kırsal kalkınma politikaları Doğu Karadeniz ekonomisinde önemli bir yere sahiptir. Sektörde yaşanan sorunlar tüm boyutları ile ele alınması gerekmektedir. Tarım reformu adı altında kaydedilen sorunların tümü ele alınmalıdır“ dedi.

dokap-kirsal-kalkinmaya-yonelik-toplanti-duzenledi2.jpg

Başkan Yüce’nin konuşmasının ardından katılımcıların sektörün sorunları ve çözüm önerileri hakkındaki görüşlerini belirttiği bölümde tüm konular hassasiyetle ele alındı. Üretici Birlikleri arasındaki iletişimi ve koordinasyonu arttırmaya yönelik olan bu gibi toplantıların daha sık yapılması gerektiği vurgusu yapıldı.

dokap-kirsal-kalkinmaya-yonelik-toplanti-duzenledi3.jpg

DOKAP’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Türkiye Kalkınma Vakfı ( TKV) tarafından organize edilen toplantıya, Türkiye Kalkınma Vakfı Başkan Yardımcısı İbrahim Tuğrul, Tarım Kredi Kooperatifleri Birlikleri, Ziraat Odaları, Fındık Üreticileri Birliği, Organik Fındık Üreticileri Birliği, Elma Üreticileri Birliği, Süs Bitkileri Üreticileri Birliği, Süt Üreticileri Birliği, Kivi Üreticileri Birliği, Süt Üreticileri Birliği, Arıcılar Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Koyun Keçi Üreticileri Birliği, Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Yağlı Tohum Üreticileri Birliği, Tütün Üreticileri Birliği, İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği ve Çay Üretici Birliği’nin temsilcileri katıldı.

dokap-kirsal-kalkinmaya-yonelik-toplanti-duzenledi-1.jpg