Doktordan ölümcül hata !

Doktordan ölümcül hata !
27 yaşındaki asistan doktorun hatası bu tabloyu mazide bıraktı.

Samsun'da KKKA virüsü taşıyan hastaya müdahale ederken iğneyi eline batırması sonucu virüs bulaşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görev yapan 2.5 yıllık asistan doktor 27 yaşındaki Mustafa Bilgiç, yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgiye göre, Samsun’un Havza ilçesinin Arslançayır köyünde ikamet eden Arslan Y. (50), kene yapışmasından bir müddet sonra ishal, halsizlik, ateş şikayetleri ile Havza Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Muayene olan Arslan Y.'nin ishal şikayeti geçmeyince ailesi tarafından 13 gün önce Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. KKKA hastası olduğu bilinmeyen Arslan Y.'ye Acil Anabilim Dalı asistanlarından 27 yaşındaki Dr. Mustafa Bilgiç, müdahale ettiği sırada hastaya kullanılan iğne yanlışlıkla kendisine battı. Arslan Y.'den alınan numuneler Ankara’ya gönderildi ve KKKA hastası olduğu teşhisi konuldu. Arslan Y., 9 gün önce kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

mustafa-bilgic-samsun-2.jpg

Eline iğne batması sonucu KKKA hastalığı kendisine bulaşan Dr. Mustafa Bilgiç ise komaya girdi. OMÜ Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi altına alınan Mustafa Bilgiç kurtarılamalarak bu gece hayatını kaybetti.Eşi aynı hastanede doktor olan Mustafa Bilgiç'in genç yaşta ölümü ailesini ve meslektaşlarını gözyaşına boğdu. 3 yıllık doktor olan Mustafa Bilgiç'in 1 yıllık evli ve Çorumlu olduğu öğrenildi.

mustafa-bilgic-samsun.jpg