Dokunulmazlıkları kalkacak

Dokunulmazlıkları kalkacak
Başbakan Erdoğan, bazı BDP milletvekillerinin güvenlik güçlerine karşı tavrıyla ilgili, bu zevata dokunulmazlıklarını kaldırarak cevap vereceklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP'li milletvekillerinin güvenlik güçlerine ilişkin davranışlarıyla ilgili, “Dokunulmazlık zırhına bürünen bu zevatla ilgili kararımızı, dokunulmazlıklarını kaldırmak suretiyle vereceğiz. Ondan sonrası artık yargıya aittir“ dedi.

Türkiye-İspanya Hükümetlerarası Dördüncü Zirvesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy’un eşbaşkanlıklarında, her iki ülkeden ilgili bakanların da katımıyla Madrid’de gerçekleştirilecek. Zirveye katılmak için Madrid’e hareket etmeden önce Ankara Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, zirve hakkında bilgiler verdi.

Bu zirve sonrasında İspanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğine inandığını söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bu süreci şuanda kararlı bir şekilde devam ettiriyoruz. Bu oluşturulan ortak irade şuana kadar başarılı bir şekilde sürdürüldü. Yılda 1 kere dönüşümlü olarak Türkiye ve İspanya ile ilgili bakan arkadaşlar bir araya gelerek yaptıkları çalışmalar analiz etmek suretiyle karşılıklı sektörel bazda atılması gereken adımlar başarılı bir şekilde yürütüldü. Görüşmelerde ikili ilişkilerimizi bütün boyutlarıyla gözden geçirme imkanı bulacağız. Ayrıca AB’ye tam üyelik sürecinde bugüne kadar bizleri destekleyen İspanya ile bu yeni dönem, şuanda biliyorsunuz Güney Kıbrıs, dolayısıyla ilişkilerimiz kesik, ama 2013’e İrlanda’nın dönem başkanlığı ile giriyoruz ve farklı bir adımı da atmanın ön hazırlıklarını görüşelim istiyoruz. İkili ticaret hacmimiz 2011 yılında 8 milyar Euro idi, bu yıl biraz düşüğüz, Avrupa’daki malum kriz nedeni ile yüzde 10’luk düşüş var. İspanyol şirketlerinin Türkiye’de çok önemli yatırımları mevcut. Bu yatırımlar 7 milyar euroyu aşmış durumda. Bu zirve ile birlikte İspanya ile ikili ilişkilerimizi daha da geliştireceğimize inanıyorum” diye konuştu.

4. YARGI PAKETİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin 4. Yargı Paketi ile ilgili sorularına, “4. Yargı Paketi ile ilgili olarak bugün Adalet Bakanlığımız Bakanlar Kurulu’nda sunumunu yaptı. Bu sunumda değerlendirmelerimizi yaptık. Atılması, üzerinde çalışılması gereken bazı maddelerin olduğunu gördük. Tekrar hazırlıklar yapılacak ve bundan sonra kurulumuza getirilecek. Nihayi kararımızı verip, Bakanlar Kurulu olarak hükümet tasarısı olarak TBMM’ye göndereceğiz” şeklinde cevap verdi.

“BU ZEVATLA İLGİLİ KARARI DOKUNULMAZLIKLARINI KALDIRARAK VERECEĞİZ”

erdogan.20121127014702.jpgErdoğan, BDP’li milletvekilinin halkı ayaklanmaya çağırdığına yönelik iddiaların sorulması üzerine, “Parlamentoya bu tür, özellikle bazı teröre yönelik konularla ilgili fezlekelerin gelmesi halinde bu fezlekelere aramızda değerlendirmek suretiyle alışılmışın dışında bir karar vermeyi düşünüyoruz. Milletvekili sorumluluğu sıradan bir insana benzemez. Ne konuştuğunu bilmeli, hareketlerine dikkat etmeli, mütevazi olması gerekirken, silahlanmaya, ayaklanmaya çağırmak; bunlar TBMM çatısı altında olanlara yakışmaz. Bununda ötesinde kendisine bölücü terör örgütünün uzantısı sıfatını vererek bu şekilde bir yaklaşım tarzı içine girenler noktasında parlamentoda çok daha faklı bir uygulamanın olması gereğine inanıyorum. Şuanda bu şekilde 800’ü aşkın dosya var. Bunlar sıradan dosyalar değil. Bunların üzerinde çalışılarak bir değerlendirmeyi grubumuz yapacak, önümüze geldiği anda kararını vereceğiz. Dokunulmazlık zırhına bürünen bu zevatla ilgili kararımızı dokunulmazlıklarını kaldırmak suretiyle vereceğiz. Ondan sonrası artık yargıya aittir.”

RUSYA’NIN SURİYE TAVRI

Medvedev’in Suriye ilgili ilgili yaptığı “Uluslararası bir yaptırım olursa biz de silah sevkiyatını durdururuz” şeklindeki açıklama ilgili soru üzerine, “Yaptığınız açıklamalar doğruysa bu sağlıklı bir gelişme demektir. BM Güvenlik Konseyi’ndeki tavrını Rusya tavrını değiştiriyor anlamındadır bu. Yaptırımlar konusunda BM Güvenlik Konseyi’nde gündeme gelen teklifi Rusya ve Çin daha önce olumsuz baktı. Böyle bir yeni değerlendirme olursa Suriye ve bölge için de çok hayırlı bir gelişme olur. Pazartesi günü sayın Putin burada olacak, kendileri ile yüksek düzeyli stratejik konsey toplantımızı yapacağız. Bu toplantılar esnasında bu konuda bizim için önemli olan başlıklar arasında” diye konuştu.