Dolandırıldığımı Hissediyorum Dedi Yine de Dolandırıldı

Dolandırıldığımı Hissediyorum Dedi Yine de Dolandırıldı
Rizeli vatandaş dolandırıldığını hissetti ama yine de dolandırıldı.

Rize’de yaşanan telefon dolandırıcılığında, dolandırıldığını hisseden şahıs yine de dolandırılmaktan kurtulamadı. Dolandırıcıların verdiği hesaba bozdurduğu altınlar ile kredi kartından altın satın alarak kuyumcuya geri satıp parasını aldığı toplam 19.295 TL. yatıran T.Ç. (51), 14 bin 527 Lirayı dolandırıcılara kaptırdı. Kalan paraya ise ailenin polise haber vermesiyle bloke konuldu. T.Ç.’nin dolandırıcı ile yaptığı telefon görüşmesinde dolandırıcıya “Dolandırıldığımı hissediyorum,  yanımda polis olsun” dediği; dolandırıcının da “Senin yanında polis olursa anlaşılır, şahıslar kaçar” diyerek T.Ç.’yi ikna ettiği öğrenildi.

Rize’de 6 Ağustos’ta yaşanan telefon dolandırıcılığında, kendisini savcı diye tanıtıp “Banka hesabınızdan PKK’ya para yardımı yapıldı. Savcılık olarak bu kişileri yakalamamız gerekiyor. Eşinin altınlarını bozdur ve parayı vereceğim banka hesabına yatır. Kredi kartını da kullanabilirler. Onun için kuyumcuya giderek kredi kartınla altın al ve altınları kuyumcuya geri satıp o parayı da posta havalesi yap.” Şeklinde konuşan dolandırıcının ikna ettiği T.Ç. (51) söylenenlere harfiyen uydu ve hem eşinin altınlarını bozdurarak 14 bin 527 TL.’yi parayı dolandırıcının verdiği banka hesabına yatırdı, hem de kuyumcuya giderek kredi kartıyla satın aldığı altınları kuyumcuda 4 bin 768 TL.’ye bozdurarak bu parayı da PTT hesabına yatırdı.

Emniyet Müdürlüğü 155 polis imdat hattını arayan bir kişi, eşinin dolandırıldığını ve kendisini dinlemediğini belirterek yardım istedi. Çalışma başlatan emniyet ekipleri T.Ç.’ye PTT Şubesi çıkışında ulaştı. 

T.Ç.’nin dolandırıcıya 19 bin 295 lira yatırdığını tespit eden güvenlik güçleri çalışma başlattı. 14 bin 527 lirası çekilen paranın 4 bin 768 lirasına bloke konuldu.

T.Ç., kendisini polis olarak tanıtan kişilerin, telefon hatlarından "Teröre yardım ettiği iddiası" ile kendisini korkutarak kandırdıkları ve dolandırıldığını söyleyerek şikayette bulundu.

Öte yandan dolandırıcının kullandığı telefon hattının Diyarbakır Kayapınar’dan B.Ç. (41)’nin üzerine kayıtlı olduğu öğrenildi.