Dolandırırken Kendini Cep Telefonuna Çektirdi VİDEO İZLE

Dolandırırken Kendini Cep Telefonuna Çektirdi VİDEO İZLE
Rize’de vatandaşları dolandırırken yakalanan şahsın cep telefonundan vatandaşları dolandırırken çektirdiği görüntüler çıktı.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü’nün geçtiğimiz günlerde  yakaladığı dolandırıcılardan bir tanesinin cep telefonundan çıkan görüntü şaşırttı. Şahsın, cep telefonuyla tuzağa düşürmek istediği kişi ile yaptığı telefon görüşmesini arkadaşı aracılığıyla kayıt altına aldığı görüldü.

Şanlıurfa merkezli çalışan ve Rize’de de vatandaşları cep telefonu aracılığıyla tuzağa düşürüp onları mağdur etmek isteyen şahıslar, Rize İl Emniyet Müdürlüğü’nün üst üste gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda yakalanarak gözaltına alınmış ve adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Şahısların emniyet müdürlüğünde yapılan sorgularında ise, telefon görüşmesiyle bir vatandaşı dolandırmak isterken cep telefonu ile yaptıkları görüşmeyi telefonla kayıt altına aldıkları ortaya çıktı.

Açık bir alanda çekilen görüntüde dolandırıcı, tuzağına düşürmek istediği telefonun diğer ucundaki kişiyi kimlik bilgilerinin terör ve yasa dışı örgütler tarafından ele geçirildiği, üzerine kredi kartı ve cep telefon numarası alındığı gibi yalanlarla ikna etmeye çalışırken, kesinlikle bir başkasına bilgi paylaşımında bulunmamasını sıkı sıkıya tembih ediyor. Dolandırıcı ayrıca kendisine polis memuru izlenimi vermek ve karşı tarafın ikna olmasını sağlamak amacıyla telsiz bağlantısını da unutmuyor ve ara ara telsiz konuşmalarını telefona veriyor. Telefon görüşmesinin akabinde ise dolandırıcılar kendi aralarında değerlendirme görüşmesinde bulunuyor.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise vatandaşlara bir kez daha uyarıda bulunarak kesinlikle hiç bir kamu kurum ve kuruluş görevlisinin telefonla vatandaşlardan para istemeyeceğini belirtti. Dolandırıcılarının telefonda kendilerini en çok vali, kaymakam, hakim, savcı, komiser, asker olarak tanıttığını hatırlatan emniyet yetkilileri, böyle durumlarda mutlaka polis ve jandarmaya haber verilmesi gerektiğini söyledi. Kesinlikle bu kişilere para, kontör ya da ziynet eşyası verilmemesi gerektiğini  belirten emniyet mensupları; adli teşkilat, polis ve askerin hiç bir zaman vatandaşı telefonla arayıp para ya da kıymetli eşya talebinde bulunmayacağı uyarısında bulundu.