Domuz gribi Konya'da can aldı

Domuz gribi Konya'da can aldı
Domuz gribinden ölüm haberi bu kez Konya'dan geldi. Bakanlık ölen kişinin domuz gribi olduğunu açıkladı.

Bakanlık vefat eden 37 yaşındaki kadın hastanın kronik rahatsızlığı olduğunu da açıkladı. Böylece Türkiye'de H1N1'den ölenlerin sayısı 3'e yükseldi. Şu anda 16 kişi daha H1N1 rahatsızlığından hastanelerde yatıyor. Bunlardan 3'ünün durumu ağır.

Türkiye genelinde H1N1 rahatsızlığından dolayı tedavi görenlerin sayısı ise bin 411.

Sağlık Bakanlığının açıklaması şöyle: "Tedavisi hastanelerde sürdürülmekte olan laboratuvar teyitli pandemik A(H1N1) grip vaka sayımız 16'dır. Bunlardan durumu ağır olan 3 hastanın tedavisi ise yoğun bakımda sürdürülmektedir.

Konya'da altta yatan kronik hastalığı bulunan 37 yaşında bir bayan vatandaşımız hastaneye yatırıldığı gün hayatını kaybetmiş ve alınan numunede pandemik A(H1N1) pozitif bulunmuştur. Pandemik gripten vefat eden toplam kişi sayısı 3'e yükselmiştir.

2 yaşından küçük çocuklar, kronik hastalığı olanlar, gebeler ve 65 yaş üstündekilerin grip belirtileri ortaya çıktığında mutlaka bir hekime müracaat etmeleri gerekmektedir.

Bunların dışındaki kişilerde grip belirtileri ortaya çıktığında evlerinde istirahat etmeleri, ancak genel durumda kötüleşme, solunum güçlüğü, göğüs ağrısı, nefes darlığı, bilinç bulanıklığı, 3 günden fazla süren ateş, ciddi ve sürekli kusması olan vakaların beklemeden doktora müracaatları büyük önem taşımaktadır."