Domuz Gribi okulları 1 hafta tatile soktu

Domuz Gribi okulları 1 hafta tatile soktu
Domuz gribinden bir kişinin ölmesi üzerine Ankara valiliği okulları yine tatil etti. Tatil süresi yine uzun tutuldu.

Ankara Valisi Kemal Önal, okulların bir hafta tatil olduğunu açıkladı. Önal, ''Domuz gribi virüsünün yayılmasını kontrol altında tutmak amacıyla'' Ankara'daki ilk ve orta dereceli okullarda yarından (26.10.2009) itibaren, 7 gün süreyle eğitim ve öğretime ara verildiğini bildirdi.

Tatil kararı Ankara Valiliği ile Sağlık Bakanlığı Pandemi Danışma Kurulu ile birlikte alındı. Vali Önal, yaptığı açıklamada, süreç içerisinde öğrencilerin kurs, dershane ve diğer programlara da katılmamalarının tedbir açısından önemli olacağını vurguladı.

Önal, önümüzdeki hafta sonu durumun tekrar değerlendirileceğini ve alınacak kararın kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

OKULA GİDİŞLER AZALMIŞTI

Sağlık Bakanlığı yaklaşık 1 haftadır gribal enfeksiyon geçiren çocukların okula gönderilmemesi uyarısında bulunuyordu. Bu uyarılara panik de eklenince Ankara'da okula giden öğrenci sayısında ciddi düşüşler oldu. Bakanlık ve Valilik 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatillerini de dikkate alarak bu haftayı tatil etme kararı aldı.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan alınan kararın nedenini açıkladı. Aydoğan, "Domuz girbinin yaygınlaşmasını önlemek için bu kararı aldık. Bazı okullarda öğrencilerin gelişlerinde ciddi düşüşler de var" dedi.

Aydoğan Ankara'da geçtiğimiz hafta bütün okul müdürlerini toplayıp domuz gribine karşı alınacka önemler konusunda eğitim çalışması yapıldığını hatırlatarak, bu kapsamda çalışmaların sürekli devam edeceğini söyledi.

CUMHURİYET TÖRENLERİ İPTAL

Domuz gribi tatili nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için okullarda yapılacak törenler de iptal edilmiş oldu. Ancak Hipodrum'daki tören programında bir değişiklik olmayacak.