Domuz Gribi Rize'de Yayılıyor

Domuz Gribi Rize'de Yayılıyor
Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, diğer risk gruplarında olduğu gibi gebe kişilerin de domuz gribi hastalığından korunmalarında en etkili ve en güvenilir yolun aşılanma olduğunu bildirdi.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı yazılı açıklamada, Pandemik Grip Enfeksiyonunun (domuz gribi) Türkiye'de olduğu gibi Rize'de de hızla yayılmaya devam ettiğini belirtti.

Buna paralel olarak gerek Sağlık Bakanlığı gerekse il müdürlüğü olarak hastalığın yayılmasını önlemek ve hastalığa yakalanmış olan vatandaşların tedavisini yapabilmek için büyük bir gayret ve özveri ile çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Tepe, şunları kaydetti: ''Yapılan araştırmalardan anlaşıldığı üzere domuz gribi enfeksiyonu en sık küçük çocuklar ve genç erişkinlerde hastalık yapmaktadır. Gebelerde de bu hastalık normal kişilere göre daha ağır seyretmektedir. Bu nedenle domuz gribi enfeksiyonuna bağlı olarak ülkemizin değişik yerlerinde gebe insanlarımız hayatını kaybetmektedir. Maalesef bu ölümlerden birisi de ilimizde gerçekleşmişti.''