Dönmemi dedem istedi

Dönmemi dedem istedi
Yeni transferlerden Evren Kürkçü, Rizespor’a geri dönmesini dedesi Muharrem Kürkçü’nun istediğini söyledi

Ç.Rizespor’un yeni transferlerinden olan ve 3 yıl aradan sonra yeşil-mavili takıma geri dönen Evren Kürkçü, Kartepe’de önemli açıklamalar yaptı.

Geçen sezon Kasımpaşaspor ile süper lige çıkma mutluluğu yaşayan tecrübeli futbolcu bu kez Rizespor’da şampiyonluk yaşamak istiyor. Evren, Rizespor camiasının önde gelen isimlerinden ve eski başkanı Muharrem Kürkçü’nun torunu, yeşil-mavililerin efsane futbolcusu Hüsnü Kürkçü’nün oğlu. Dededen toruna üç kuşaktır Rizespor’da görev üstlenen Kürkçü ailesinde Evren alt yapıdan yetiştikten sonra bir dönem önce Samsun ardından da Kasımpaşa formalarını giydi. Tecrübeli futbolcu dedesinin isteğiyle yeniden Rizespor’a döndüğünü söyledi.

‘Alt Yapıdan Yetiştim’
Evren; “Dönüşümdeki en büyük etken Rizespor’un kurucularından olup başkanlığını yapan Dedem oldu. Dedem geri dönüp Rizespor'da oynamamı çok istedi. Ben Rizespor’un alt yapısında yetiştim. A takımda oynamaya başladıktan sonra dışarıdan futbolcu geldiğinde kenara çekiliyordum. Bende ayrılıp başka takımlara gittim. Son olarak forma giydiğim Kasımpaşaspor’ da şampiyonluk yaşadım. Dedem, 3 yıl önce Rizespor’dan gitmemi istememişti ancak o zamanki şartlar gitmemi gerektirmişti. Rizespor’ ile transfer görüşmesi yapmaya gittiğimde dedem bana anlaşmadan masadan kalkma dedi. O gün uyumak bile uyumadı. Bende üstüme düşeni yapıp imza attım. Rizespor’a geri dönmemdeki en büyük etken dedemdir” dedi.

‘Bu Takım Çok Farklı’
Rizespor’ da geçen sezon ile bu sezonun çok farklı olacağınında altını çizen Evren, “Geçen yıl iyi bir kadro vardı ama bir takım sıkıntılar oldu ki başarı sağlanamadı. Şimdi ise takımda çok farklı bir atmosfer var. Hazırlıklarımız çok iyi geçiyor. Takımda müthiş birliktelik var. En gencimizden en tecrübelisine kadar el ele verdik. Şunun kesinlikle bilinmesini istiyorum. Rizespor’da sağlanan bu birliktelikle ilk ikiden süper lige çıkacağız. Başarı takım ruhunu iyi oluşturmakla sağlanır. Uzun lig maratonunda sorunlar çıkar, sıkıntılar yaşanır. Ancak takım ruhuyla birlikteliğini en iyi oluşturan hedefine de ulaşır. Bizde Rizespor’da bunu sağladığımıza inanıyorum. Hazırlık maçlarında bile bunu gösteriyoruz” diye konuştu.

Haber: Alihan TELATAR