Dr. Akdoğan: Ehliyet Değişiminde Sağlık Raporu Almak İçin Randevuya Gerek Yok

Dr. Akdoğan: Ehliyet Değişiminde Sağlık Raporu Almak İçin Randevuya Gerek Yok
Özel Rize Tıp Merkezi Dr. Olcay Akdoğan, sürücü adaylarının (ilk defa ehliyet alacaklar) ve ehliyet yenilemek isteyenlerin sürücü sağlık raporunu herhangi bir randevu oluşturmadan Tıp Merkezinden de temin edebileceklerini bildirdi.

Rize kent merkezinde hizmet vermekte olan Özel Rize Tıp Merkezi doktorlarından Dr. Olcay Akdoğan, 2016 yılından önce alınan ehliyetlerin değişim sürecinin yıl sonunda sona ereceği hatırlatmasına bulunarak, sürücü ve sürücü adaylarının muayenelerinin Sağlık Bakanlığı ve üniversiteye bağlı sağlık tesisleri ile Aile Hekimlikleri ve Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılan Özel Sağlık Kuruluşlarında görevli tabip veya uzman tabipler tarafından yönetmelik hükümlerine göre yapılmakta olduğunu ve bu kapsamda Özel Rize Tıp Merkezinden de sürücü sağlık raporunu alabileceklerini kaydetti.

Dr. Akdoğan, Özel Rize Tıp Merkezi’nde randevu almadan sıra beklemeden direkt olarak rapor alma imkanının mevcut olduğunu belirterek muayene esnasında ayrıca sağlık sorunu (Göz, KBB, psikiyatri, dahiliye vb.) olanların ilgili branşa yönlendirildiğini ve sonuca göre rapor işleminin kesinleştirildiğini ifade etti.

olcay-akdogan-rize-tip-merkezi-doktoru.jpg

e-DEVLET’TEN KİŞİSEL SAĞLIK BİLGİ FORMU DOLDURULMALI

Muayeneye gelinmeden e-Devlet üzerinden Kişisel Sağlık Bilgi Formu’nun sürücü ve sürücü adaylarınca doldurulmasının yönetmelik gereği olduğunu kaydeden Dr. Akdoğan, “Ehliyet değişimi için yada ilk defa ehliyet almak üzere sürücü sağlık raporunu temin etmek üzere Tıp Merkezimize gelecek olan sürücü ve sürücü adaylarının e-devlet üzerinden Kişisel Sağlık Bilgi Formu’nu doldurmaları ve ondan sonra merkezimize başvurmaları gerekmektedir.” dedi.

Dr. Akdoğan, Tıp Merkezinden ayrıca, gemi adamı sağlık raporları, gemi adamı periyodik sağlık raporu, işe giriş sağlık raporları, amatör balıkçı sağlık raporları, ağır ve tehlikeli iş sağlık raporu, yurt dışına çıkabilir sağlık raporu ve tek hekim sağlık raporunun da temin edilebileceğini belirtti.

olcay-akdogan-rize-tip-merkezi-doktoru-001.jpgozel-rize-tip-merkezi.jpg