Dubai’de Rize Rüzgarı

Dubai’de Rize Rüzgarı
Rize standı Dubai Atm'de ilgi odağı oldu...

Yeşiliyle mavisiyle, deniziyle yaylasıyla, kemençesiyle horonuyla, Anzer Balı, lokumu ve çayıyla, Rize Bezi ve Feretikosuyla, insanının pratik zekasının yanında bol yağmuruyla Türkiye’nin doğal güzelliklerini bir arada bulunduran dört mevsimin aynı günde yaşandığı ender şehirlerinden Rize, Ortadoğu’nun en büyük turizm fuarı olan ATM Dubai Fuarı’nda Arapların ilgi odağı oldu. Arap ve Dubaili işadamlarının yanı sıra Katar merkezli olmasına rağmen özellikle Arap dünyasında yoğun izleyici kitlesine sahip olan ve tüm Dünya’da etkili yayınlarıyla bilinen El Cezire Kanalı da Rize standına ilgi gösterenlerden oldu. Son yıllarda Arap turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Rize’yi El Cezire Kanalı da es geçemedi ve kanal, Rize standında Ayder manzarası önünde çekimlerini yaptı.

rize-dubai-atm-fuarinda-5.jpg

rize-dubai-atm-fuarinda-8.jpg

rize-dubaide-atm-fuarinda-2.jpg

Rize Valisi Nurullah Çakır ile Rize ekibinde yer alan yetkililerin sık sık Arap ve Dubaili işadamları ile görüşmeler yaparak Rize hakkında bilgilendirmede bulunmaları, gelecek yıllarda Arapların Rize’ye olan ilgisini daha da artıracağa benziyor.

rize-dubai-atm-fuarinda-3.jpg

5 Mayıs'ta başlayan ve bugün (8 Mayıs Perşembe) sona erecek Ortadoğu'nun en önemli fuarı olan ve bu yıl 21.’si düzenlenen Dubai ATM ile Rize’ye gelecek Arap turist sayısını daha da artırmayı ve turizm talebini çok daha yükseklere taşımayı hedefleyen Rize heyetinin, körfez ülkelerinin ilgisinden memnun oldukları öğrenildi.

rize-dubaide-atm-fuarinda-3.20140508040001.jpg

rize-dubaide-atm-fuarinda-1.20140508035307.jpg

Ardeşen Eski Kaymakamı halen Abu Dabi Büyükelçiliğinde görevli Cemil Kılınç ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım da Rize standına ziyarette bulunanlar arasında yer aldı.

rize-dubai-atm-fuarinda-9.jpg

rize-dubaide-atm-fuarinda.20140508035432.jpg

BAKANLIK BÜYÜK FİRMALARI DAHA İYİ TANITACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, ATM 2015’te Türkiye standında Körfez ülkeleri tarafından tanınan ve çekim gücü olan firmaların daha ön planda ve görünür olmasının sağlanacağını söyledi.

irfan-onal.jpg

İrfan Önal, fuara katılan firmalar için kolaylaştırıcı imkânlar geliştirdiklerini belirterek “Tanıtımda hareketli olan bölümlerde bölgenin bildiği seyahat acentelerine yer vereceğiz. Orta alan ile Kalkınma Ajansları ve bölgesel ağırlıklı olacaktır. Fuara katılım için yeni projeler geliştiriyoruz” şeklinde konuştu.

rize-dubai-atm-fuarinda-4.jpg

rize-dubai-atm-fuarinda-6.jpg

rize-dubai-atm-fuarinda-7.jpg