Dubai'ye Karadeniz Tanıtım Resepsiyonu ile Veda Edildi

Dubai'ye Karadeniz Tanıtım Resepsiyonu ile Veda Edildi
Bu yıl 21.’si düzenlenen Dubai Arabian Travel Market (ATM) turizm fuarının son gününde Karadeniz Tanıtım Resepsiyonu gerçekleştirildi.

Dubai’de düzenlenen ve Dünya’nın önde gelen tur operatörleri, turizm profesyonellerinin katılımı ile gerçekleştirilen buluşmanın son gününde Karadeniz Tanıtım Resepsiyonu gerçekleştirildi. Karadeniz Bölgesi ile Rize’nin başarılı bir organizasyon ile tanıtımının yapıldığı fuarın etkinliğinin önümüzdeki günlerde bölgemize gelecek turist sayısına da yansıması bekleniliyor.

Vali Nurullah Çakır, resepsiyonda yaptığı açıklamada, “Karadeniz’in var olan turizm potansiyelini rasyonel biçimde değerlendirmek; doğal-tarihsel-kültürel değerler anlamında farkındalık yaratmak; bölgenin gelişen turizm alternatiflerini tanıtım vitrinine taşımak, yeni tur destinasyonları oluşturmak adına Rize Valiliğimiz, bölgemizin tüm turizm potansiyelini içeren bir tanıtım süreci başlattı. Doğa ve tarihi birikimleriyle ön plana çıkan Karadeniz’in sürdürülebilirlik hedefi taşıyan bir turizm politikası stratejisine, söz konusu Dubai Turizm Tanıtım Fuarı’nın önemli bir katkı sağlayacağına inancımız tamdır. Karadeniz Bölgesi’nin tanıtımını içeren Dubai’de gerçekleştirilen resepsiyonumuz yoğun ilgi gördü.” dedi.

rize-dubaide-atm-fuarinda-1.20140508185039.jpg

Resepsiyonla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Vali Çakır, Karadeniz’in doğal ve kültürel potansiyelinin harekete geçirilmesi, turizmin çeşitlendirilmesi, sürdürülebilir turizm altyapısının ortaya çıkarılması açısından bu gibi etkinliklerin önemli olduğuna dikkat çekti. Vali Çakır,  “Tanıtım, ikili işbirlikleri ve tecrübe paylaşımı bu gibi etkinliklerde oldukça önemli. Şimdiye kadar yapılan ziyaretlerden büyük kazanımlar elde ettik. Kısa sürede bu tür programların Karadeniz’imize çok olumlu yansımaları olacak. Bölgemize yönelik tanıtım etkinliklerimiz devam edecek.” diye konuştu.

rize-dubaide-atm-fuarinda-2.20140508185053.jpg

Çakır, konuşmasını; “Bizler sizlerin aracılığıyla Bölgemizde turizm sektörlerinde hangi tür alt yapılara ihtiyaç duyulacağını sizlerin gözlemleriyle yeniden görmüş olacağız. Bölgemiz sadece doğası, yüzlerce endemik bitki türleri, sahilleri, dağları, yaylaları, dereleri, tarihi ev ve köprüleri, yöresel ve organik yiyecekleri, el sanatları vb. gibi yüzlerce kültürel ve tarihsel değerlerinin yanında Dünya’da ve ülkemizde su’dan sonra en çok tüketilen çayımız Rize’mizde ve diğer komşu illerimizde yetişmektedir” ifadeleriyle tamamladı.

rize-dubaide-atm-fuarinda-3.20140508185105.jpg

Fuarda oluşturulan çalışma gruplarında (workshop), fuara katılan temsilcilerimiz, Rize’den giden tur operatörleri ve otelciler, yabancı turizmciler ile birebir görüşmeler yaparak, Rize’nin sahip olduğu turizm potansiyelini ayrıntılarıyla anlattı.

rize-dubaide-atm-fuarinda-4.jpg