Düğün dönüşü feci kaza 4 ölü, 13 yaralı

Düğün dönüşü feci kaza 4 ölü, 13 yaralı
Konya'daki bir düğünden dönen ve sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen minibüs yol kenarında park halindeki kamyona arkadan çarptı 4 ölü, 13 yaralı...

Eskişehir’de bir minibüsün kamyona arkadan çarpması sonucu ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı. Kaza, Eskişehir-Bursa karayolunun 12. kilometresinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Ahmet Tokalı yönetimindeki 16 HN 361 plakalı minibüs, yol kenarına park eden  İsmail Hakkı T.'ye ait 26 AD 143 plakalı kamyona arkadan çarptı.

Kazada, Konya'nın Akşehir ilçesinde katıldıkları bir düğün merasiminden sonra Bursa'ya döndükleri öğrenilen minibüs sürücüsü Tokalı ile aynı araçta bulunan Cemile Tokalı ve Fatma Aslan olay yerinde, İsmail Duman ise Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne götürülürken yolda hayatını kaybetti.

Kazada yaralanan Emine Titiz, Abdullah Efe, Ali Enginar, Kaya Ali Aslan, Firdevs Enginar, Aleyna Aslan, Nurşah Çaba, Emine Duman, Yasin Yaman, Şehri Duman, Fatma Ersoy, Ergün Özdemir ile Fatma Nur Aksoy hastanelerde tedavi altına alındı.

Bu arada araçta sıkışan 3 kişinin cenazeleri, itfaiye ve polislerin yardımıyla güçlükle minibüsten çıkarılıp, otopsi için Yunus Emre Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Bir süre ulaşıma kapanan yol, daha sonra araçların otoparka çekilmesiyle yeniden açıldı. Öte yandan kazaya karışan ve içinden toplam 17 kişi çıkan minibüsün, resmi kayıtlarda 12 kişilik olduğu ortaya çıktı. Kazayla ilgili inceleme sürdürülüyor.

Bu arada, kaza sebebiyle uzun süre ulaşıma kapanan karayolunda uzun araç konvoyları oluştu. Bir sürücü, yolda kaza yapan minibüs sürüsünün kendisini solladığını belirterek, "Karayolu trafiğe kapanınca kaza olduğunu öğrendim. Kaza yerine geldiğimde ise, yolda beni sollayan minibüsün kamyona arkadan çarptığını gördüm" dedi.

Bir başka vatandaş ise, kamyon şoförünün mazotu bittiği için aracını karayolu kenarına park ettiği iddiasında bulundu.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

18.20100721001859..jpg