Dünya Kanser Günü'nde Rize'de Kansere Dikkat Çekildi

Dünya Kanser Günü'nde Rize'de Kansere Dikkat Çekildi
Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği tarafından RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Merkezi’nde ‘‘4 Şubat Dünya Kanser Günü ” etkinliği düzenlendi.

4 Şubat Dünya Kanser Günü olması sebebiyle kamuoyunda farkındalık oluşturmak ve vatandaşları kanser hastalığı hakkında bilinçlendirmek için Rize’de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

rizede-4-subat-dunya-kanser-gunu-etkinlikleri-3.jpg

Etkinliğe Vali Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı, Vali Vekili Mehmet Özer, Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz, İl Garnizon Komutanı J.K.Alb.İsmet Cansaran’ın eşi Elif Aşkın Cansaran, Rize Müftüsü Yusuf Doğan ve eşi, Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Dr. Nilüfer Emen ve dernek yönetim kurulu üyeleri,  RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Hasan Türüt, RTOBB Kadın Girişimciler Başkanı Zühre Kavuncuoğlu Kazancı, AK Parti Gençlik Kolları, AK Parti Temsilcileri, Rize Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hatice Semiz, Gönül Elçileri Derneği Başkanı Pembe Gezmiş ,Genç MÜSİAD Başkanı Esra Alemdaroğlu, RTEÜ Sağlık Spor Kültür Daire Başkanı Mustafa Çakır, Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli  katıldı. Bayan Yazıcı ve Vali Vekili Özer onkoloji servisinde kanser tedavisi gören vatandaşlar ve aileleriyle sohbet etti. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden ve acil şifalar dileyerek hastalara moral verdiler.

rizede-4-subat-dunya-kanser-gunu-etkinlikleri-1.jpg

Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Dr. Nilüfer Emen yaptığı açıklamada, ‘‘SAĞLIKLI BESLEN, TARAMANI YAPTIR, KANSERDEN KORUN’’ sloganıyla ‘4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği gönüllüleri olarak  kanser hastaları ve yakınlarıyla  bir araya geldik. Onlara moral vermek, sağlıklı yaşam, erken  tanıyla kanserden korunmaya dikkat çekmek için serviks (rahim ağzı) kanser hastalığıyla ilgili  farkındalığı arttırmak istedik ve yakamıza yeşil kurdela takarak,yeşil elma ve hediyelerimizi  dağıttık. Serviks (rahim ağzı) kanseri HPV aşı ile  önlenebilmekte tarama programları ile de erken tanı ile tedavisi mümkün olmasına rağmen  hala kadınlarımız  serviks (rahim ağzı)  kanseri nedeniyle ölmektedir. Buradan taramalarını hiç yaptırmamış veya düzenli yaptırmayan kadınlarımıza en yakın zamanda aile hekimlerine veya KETEM’e başvurmaları için çağrıda bulunuyoruz.  UNUTMAYIN; ERKEN TANI HAYAT KURTARIR. SAĞLIKLI YAŞAM VE DÜZENLİ TARAMAYLA KANSER ÖNLENEBİLİR BİR HASTALIKTIR. Programa katılan değerli konuklarımıza teşekkür ediyoruz ,saygılar sunuyoruz’’ dedi.

rizede-4-subat-dunya-kanser-gunu-etkinlikleri-2.jpg

Vatandaşlarla bir süre sohbet eden ve acil şifalar dileyerek hastalara moral olan Vali Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı ise yaptığı açıklamada, "Bu ziyaretimizde gördük ki kanser hastalarımız son derece mutlu oldular. Onların güler yüzünü görmek bize son derece mutluluk verdi. Bu vesile ile tüm kanser hastalarımıza sağlıklı günler ve mutluluklar diliyoruz. Devletimiz ve kanserle mücadele alanında kurulmuş olan Sivil Toplum Kuruluşları kanserin önlenmesi, erken teşhis ve tedavilerin en doğru şekilde yapılması için çok büyük çalışmalar yürütmektedirler. Çok iyi biliyoruz ki birçok kanser beslenme hatalarından, kimyasallardan, yaşam tarzı yanlışlarından uzak kalınabildiği takdirde önlenebiliyor. Bu nedenle, kansere karşı ailelerin, çocukların ve gençlerin doğru bilgilendirilmesi hastalığın önlenmesi ve erken teşhis açısından oldukça önemlidir. Bugün dünya kanser günü. Dünyanızı kansere karşı koruyun." şeklinde konuştu.

rizede-4-subat-dunya-kanser-gunu-etkinlikleri-4.jpg

rizede-4-subat-dunya-kanser-gunu-etkinlikleri-5.jpg

rizede-4-subat-dunya-kanser-gunu-etkinlikleri-6.jpg

rizede-4-subat-dunya-kanser-gunu-etkinlikleri-7.jpg

rizede-4-subat-dunya-kanser-gunu-etkinlikleri-8.jpg

rizede-4-subat-dunya-kanser-gunu-etkinlikleri-11.jpg