Dünya karanlığa gömülecek

Dünya karanlığa gömülecek
Haftasonu tüm dünya karanlığa gömülmeye hazırlanırken, NASA, gezegenin sürekli ışıklarının yerlerini gösteren bir fotoğraf yayınladı.

Bu haftasonu dünyanın dört bir yanında milyonlarca insan iklim değişikliği ile mücadele için büyük bir ışık söndürme eylemindeki yerini alacak.

Sydney'den San Fransisco'ya, aralarında Big Ben Ve Eiffel Kulesi'nin ışıklarının da bulunduğu tüm ışıklar sönecek.

WWF'nin Dünya Saati Kampanyası kapsamında 27 Mart'ta Boğaz Köprüsü'nün güvenlik harici aydınlatmaları da 1 saatliğine kapatılacak.

WWF tarafından küresel ısınmayla mücadele amacıyla bu sene dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Dünya Saati (Earth Hour) Kampanyası 27 Mart 2010 Cumartesi günü 20:30-21:30 saatleri arasında yapılacak.

Kampanya kapsamında ışıklarını bir saatliğine söndürecek eserler arasında Empire State Binası, Tapei 101 Gökdeleni, Eyfel Kulesi, Buckingham Sarayı gibi dünyaca ünlü yapılar bulunuyor. Dünya Saati Kampanyası’na bu yıl tüm dünyadan 6.000 ilçe, şehir ve belediyeden bir milyar insanın katılması bekleniyor. Kampanyayı yürütenler 125 ülkeden binlerce şehrin ve kasabanın katılacağı eylemin başarısız olan küresel ısınma ile mücadele çabalarını protesto amacıyla gerçekleştirileceğini belirtiyor.

Tam bu sırada NASA tarafından çekilen bu görüntü, aslında bulutları ay ışığında gözlemlemek üzere tasarlanmış. Ancak Dünya üzerindeki daimi ışıkların nerelerde bulunduğunu gösteren bir harita işlevi de görüyor.

dunya-karanliga-gomulecek.jpg