Dünya Klavye Şampiyonu Celal Aşkın Rize'ye Geldi

Dünya Klavye Şampiyonu Celal Aşkın Rize'ye Geldi
Rize Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Uçan Parmaklar” Dünya Klavye Şampiyonu ve Rekortmeni Celal Aşkın’ı ağırladı.

Rize Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Büro Yönetimi Alanı tarafından düzenlenen kariyer günü etkinliğine Dünya Klavye Şampiyonu Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Etüt ve Değerlendirme Şube Müdürü Celal Aşkın ve Intersteno – Türk Yönetim Kurulu Üyesi Nurben Dönmez katıldı.

“Uçan Parmaklar” Dünya Klavye Şampiyonu ve Rekortmeni ve aynı zamanda Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Şube Müdürü Celal Aşkın konferansa başlarken canlı performans bir hız denemesi yaptı. Ardından öğrencilere “F Klavye Eğitimi” veren Aşkın, sunumunda F Klavye’nin öneminden, F Klavye ile On Parmak Hızlı Yazı Yazma Teknikleri’nden, F Klavye bilmenin avantajlarından, F Klavye öğrenenlerin ve kendini geliştiren kişilerin kariyer imkânlarından, kâtiplik mesleğinden, Intersteno – Türk İnternet Klavye Yarışmaları’ndan bahsetti.

Programın sonunda ise Intersteno – Türk 2019 Türkiye İhsan Yener Klavye Şampiyonası’na katılan öğrencilere ve okulda düzenlenen 2. Geleneksel On Parmak F Klavye Yarışması’nda derece alan öğrencilere belgeleri ve ödülleri verildi.

Okul yönetiminden yapılan açıklamada, etkinliğin önemine değinilerek, "Okulumuz için, Büro Yönetimi Alanımız için ve öğrencilerimiz için çok verimli bir etkinlik oldu. Konuklarımıza teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

rize-merkez-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi-buro-yonetimi-alani-tarafindan-duzenlenen-kariyer-gunu-etkinligine-dunya-klavye-sampiyonu-celal-askin-katildi-(3).jpgrize-merkez-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi-buro-yonetimi-alani-tarafindan-duzenlenen-kariyer-gunu-etkinligine-dunya-klavye-sampiyonu-celal-askin-katildi-(5).jpgrize-merkez-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi-buro-yonetimi-alani-tarafindan-duzenlenen-kariyer-gunu-etkinligine-dunya-klavye-sampiyonu-celal-askin-katildi-(2).jpgrize-merkez-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi-buro-yonetimi-alani-tarafindan-duzenlenen-kariyer-gunu-etkinligine-dunya-klavye-sampiyonu-celal-askin-katildi-(4).jpgrize-merkez-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi-buro-yonetimi-alani-tarafindan-duzenlenen-kariyer-gunu-etkinligine-dunya-klavye-sampiyonu-celal-askin-katildi-(6).jpgrize-merkez-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi-buro-yonetimi-alani-tarafindan-duzenlenen-kariyer-gunu-etkinligine-dunya-klavye-sampiyonu-celal-askin-katildi-(1).jpg