"Dünya Kriz Üstüne Kriz Yaşıyor, Biz Büyüyoruz"

"Dünya Kriz Üstüne Kriz Yaşıyor, Biz Büyüyoruz"
Başbakan Binali Yıldırım, "Her bakımdan Türkiye göstergeleri büyüyor. Milli gelir artıyor, ekonomi büyüyor, üretim devam ediyor. İhracat artmaya devam...

Başbakan Binali Yıldırım, "Her bakımdan Türkiye göstergeleri büyüyor. Milli gelir artıyor, ekonomi büyüyor, üretim devam ediyor. İhracat artmaya devam ediyor. Hedefimizin Cumhuriyetimizin 100'üncü kuruluş yıl dönümüne geldiğimizde ilk 10'a ülkemizi yerleştirmek" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Elazığ'da "İş Dünyası ve Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması" programına katıldı. Elazığlıların sevgilerini birlik ve beraberlikle bu coğrafyanın bütünlüğü konusunda her türlü kötü niyetli besleyenlerin hevesini her zaman kursağında bıraktığını aktaran Başbakan Binali Yıldırım, "Elazığ tek Türkiye'nin, tek vatanın, Tek milletin, tek devletin teminatı oldu. Bugün de aynı hassasiyeti güçlü ve anlamlı bir şekilde devam ettiriyorsunuz. Elazığ birliğin ve kardeşliğin kalesidir. Bunu 15 Temmuz'da biz gördük. O karanlık gecede ilk salalar burada okundu, salalar şehri oldu" dedi.

"BİZ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ"

15 yıldır birçok sıkıntıyı aşa aşa bugüne gelindiğini belirten Başbakan Yıldırım, "Ülkemizde yaşayan 80 milyon ve yurt dışında yaşayan 7 milyon vatandaşımızın geleceğe daha fazla ümitle bakması için çok sebebi var. Bize düşün bu ümidi daha da yeşertmek. İnsanlarımızın hayallerini gerçeğe dönüştürmek. Sizler için açılmaz denilen kapıları açıyor, aşılmaz denilen duvarları yıkıyoruz. Bu yılın ilk yarısında Allah'a şükür dünya kriz üstüne kriz yaşıyor ama biz büyümeye devam ediyoruz. Yüzde 5'ün üzerinde büyüme sağladık. Yıl sonunda bundan düşük olmayacak. Bu büyüme oranı ile Avrupa'nın 2 katı Dünya'nın 3'üncü en büyük büyümesini gerçekleştiren ülke olmayı başardık. Dünya üzerindeki durgunluk devam ediyor. Ama bütün dünya ekonomisinin yüzde 85'ini oluşturan gelişmiş 20 ülke içerisinde Türkiye, Hindistan ve Çin'den sonra 3. büyüme rakamına ulaşmış ülkedir. 15 yılda 36 milyar dolardan 150 milyar doların üzerine çıktı" diye konuştu.

"İÇERİDEN DIŞARIDAN ŞER ODAKLARI HIZIMIZI KESMEK İÇİN VAR GÜCÜ İLE ÇALIŞIYOR"

2017'nin ilk yarısında bir ekonomik durgunluğa girildiğini anımsatan Yıldırım, "Kredi ve sigorta desteği yaptık. KGB'den kredi kullandırdık. İmalatçılarımızın, yatırımcılarımızın son 6 ayda kullandıkları kredi miktarı bir önceki yıla göre 15 kat arttı. Toplam Türkiye 210 milyar liralık ve toplam 325 bin müteşebbisimiz bu imkandan yararlandı. Evet her bakımdan Türkiye göstergeleri büyüyor. Milli gelir artıyor, ekonomi büyüyor, üretim devam ediyor. İhracat artmaya devam ediyor. Hedefimizin 2023 Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıl dönümüne geldiğimizde ilk 10'a ülkemizi yerleştirmek. Bunu başarabilir miyiz? Başarırız. Geçmiş 15 yıla bak, gelecek 15 yılda neler olacağını tahmin edelim. Bunu bildikleri içinde bizi rahat bırakmıyorlar. İçeriden dışarıdan şer odakları hızımızı kesmek için var gücü ile çalışıyor, Biryandan FETÖ, bir yandan PKK, bir yandan DEAŞ, Suriye Irak'ta yaşananları görüyorsunuz. Ülkemiz olmasa, Türkiye olmasa orada büyük bir felaketle insanlar karşı karşıya kalacaklar. Darda zorda olanlara kucak açan hep biz olduk. Bize yakışanda bu. Çünkü biz Osmanlı'nın torunlarıyız. Bizim medeniyetimizde iyilik, iyilik ,sadece iyilik var. Bizde fitne yok, bizde başkalarına kumpas kurmak yok. Bizde insanlık var" ifadelerini kullandı.

"MARKA PATENT ÜRETİMİNDE DÜNYADA 1 NUMARAYIZ"

2011'den bu tarafa marka patent üretme işinde dünyada bir numara haline gelindiğini aktaran Yıldırım, "Tescili yapılan ürün sayısı her geçen gün artıyor. Kırım Kango'ya karşı ilk milli yerli aşıyı Fırat Üniversitesinde bulmuşlar, tescilini de yapmışlar. İnşallah yerli aşı Elazığ'da üretilecek. Bakın 2002'te Türkiye'de sadece 70 milyar Türkiye genelinde hükümet kamu yatırımı yapıyordu. Şimdi ise 765 milyar yılda yatırım yapıyoruz, 10 katından fazla. Her alanda yatırımlarımız devam ediyor. Şimdi size farklı bir bilgi vereyim. Dünyada 2008'de başlayan ve hala devam eden bir kriz var. Dünya büyümesi hep Türkiye'nin yarısından az. Hala da bu daralma devam ediyor. 2008'den bugüne koca dünyada 10 tane büyük proje yapıldı. Bu 10 tane büyük projenin 6 tanesi Türkiye'de. İşte Türkiye'nin farkı bu" şeklinde konuştu.

"KÖTÜ MAL SAHİBİ, KİRACIYI EV SAHİBİ YAPAR"

Türkiye'nin önüne engel çıkarmaya çalışıldığını dile getiren Yıldırım, "Terörle yapıyorlar, ayrımcılıkla yapıyorlar, bir takım kısıtlamalarla ambargolarla yapmaya çalışıyorlar. Bizi zorda darda bırakmak için uğraşıyorlar. Kötü mal sahibi, kiracıyı ev sahibi yapar. Onlar bizi ne kadar sıkıştırırsa sıkıştırsın biz kendi kaynaklarımız ve imkanlarımızla kendi insanımızın gücüyle kabiliyetiyle her türlü ihtiyacımızı karşılama durumuna geldik. Kimseye de ihtiyacımız yok. Ama bunu yapanlar günün sonunda pişman olacak. Bizim geleneğimizde, medeniyetimizde inancımızda hep yardım etmek var. Bugün dünyada en büyük insanı yardımı yapan birinci Amerika, ikinci Türkiye. Milli gelire nispet yaptığınızda Türkiye 1 numara oturuyor. Bize de yakışan bu. Bizim anlayışımızda veren el, alan elden üstündür" dedi.

Başbakan Yıldırım, Elazığ'a şuana kadar yapılan 12 milyar liralık yatırım ve yapılacak olan yatırımlarla ilgili bilgi vererek konuşmasını tamamladı.

(Halil İbrahim Varlı-Yunus Özhanlı/İHA)

"Dünya Kriz Üstüne Kriz Yaşıyor, Biz Büyüyoruz"

"Dünya Kriz Üstüne Kriz Yaşıyor, Biz Büyüyoruz"

Kaynak:IHA