Dünya Şampiyonu Milletvekili Sofuoğlu’ndan Rize’de “Akılcı İlaç Kullanımı” Etkinliğine Destek

Dünya Şampiyonu Milletvekili Sofuoğlu’ndan Rize’de “Akılcı İlaç Kullanımı” Etkinliğine Destek
AK Parti Sakarya Milletvekili ve Dünya Supersport Şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Rize’de düzenlenen Red Bull Formulaz Yarışlarında Rize İl Sağlık Müdürlüğünün “Akılcı İlaç Kullanımı” etkinliğine de destek verdi.

Tarih boyunca sivri zekasıyla ün salmış Karadeniz insanının 1900’lü yılların başlarında yüksek noktalardan aşağı daha hızlı inmek için ürettiği tahta arabaların yarıştığı Red Bull Formulaz, on birinci kez Rize’nin Ardeşen ilçesindeki Tunca beldesinde düzenlendi.

Anadolu’nun en eğlenceli, en macera dolu yarışlarından birisine ev sahipliği yapan Rize’deki bu heyecanlı yarışı izlemeye binlerce insan katıldı. Marangozlarda günlerce süren hummalı çalışmanın sonunda ortaya çıkan el emeği tahta arabaların büyük mücadelesi renkli anlara sahne oldu.

Rize’nin büyüleyici atmosferinde, sarp dağlarda, sadece eğlencesiyle değil kurallarıyla da dikkat çeken organizasyona Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu da katılım gösterdi. 5 kez Dünya Supersport Şampiyonu olan ve motosikletin üzerinde birçok rekor kıran Sofuoğlu’nun el yapımı tahta arabalarla yaptığı sürüşün de merakla izlendiği program içerisinde Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gereksiz ve yanlış antibiyotik kullanımının azaltılması amacıyla, “Akılcı İlaç Kullanımı” etkinliği gerçekleştirildi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Akılcı İlaç İl Koordinatörlüğü tarafından organize edilen etkinlikte; ilaçların yanlış ve gereksiz kullanımına karşı toplumda bilgi ve farkındalığın arttırılmasına yönelik çalışma yapıldı ve etkinliğe katılan vatandaşlara sağlık personelleri tarafından akıllı ilaç kullanımı konusunda bilgilendirme yapıldı. Eski Milli Sporcu Kenan Sofuoğlu da projeye destek vererek, vatandaşlara akılcı ilaç kullanımı konusunda doğru kullanım yönünde mesaj verdi.

kenan-sofuoglu,--rize’de-duzenlenen-red-bull-formulaz-yarislarinda-rize-il-saglik-mudurlugunun-“akilci-ilac-kullanimi”-etkinligine-de-destek-verdi-(3).jpgkenan-sofuoglu,--rize’de-duzenlenen-red-bull-formulaz-yarislarinda-rize-il-saglik-mudurlugunun-“akilci-ilac-kullanimi”-etkinligine-de-destek-verdi-(2).jpgkenan-sofuoglu,--rize’de-duzenlenen-red-bull-formulaz-yarislarinda-rize-il-saglik-mudurlugunun-akilci-ilac-kullanimi-etkinligine-de-destek-verdi.jpgkenan-sofuoglu,--rize’de-duzenlenen-red-bull-formulaz-yarislarinda-rize-il-saglik-mudurlugunun-“akilci-ilac-kullanimi”-etkinligine-de-destek-verdi-(5).jpgkenan-sofuoglu,--rize’de-duzenlenen-red-bull-formulaz-yarislarinda-rize-il-saglik-mudurlugunun-“akilci-ilac-kullanimi”-etkinligine-de-destek-verdi-(6).jpgkenan-sofuoglu,--rize’de-duzenlenen-red-bull-formulaz-yarislarinda-rize-il-saglik-mudurlugunun-“akilci-ilac-kullanimi”-etkinligine-de-destek-verdi-(1).jpg