Dünya Şampiyonu Rize'de Kur'an Ziyafeti Sunacak

Dünya Şampiyonu Rize'de Kur'an Ziyafeti Sunacak
Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Dünya Birincisi Dr. Muhammet Recep, Rize’de Kur’an ziyafeti sunacak.

1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Rize’de konferans ve Kur’an-ı Kerim ziyafeti düzenlenecek.

Rize İl Müftülüğü tarafından konu hakkında yapılan açıklamada, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu seneki temasının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Cami, Şehir ve Medeniyet” olarak belirlendiği hatırlatmasında bulunularak, hafta boyunca düzenlenecek çeşitli etkinliklerle caminin bir müminin hayat bulması, bir şehrin ruh kazanması, bir medeniyetin ortaya çıkmasındaki önemine vurgu yapılacağı ifade edildi. Camiyi asr-ı saadetteki fonksiyonuna kavuşturmanın, müminler olarak hepimizin görevi olduğu yeniden hatırlatılacağı kaydedilen açıklamada, bu vesile ile Rize Müftülüğü’nce konferans ve Kur’an ziyafeti programı düzenleneceği ifade edildi.

Açıklamada, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı Dr. Hüseyin Kayapınar tarafından 6 Ekim Cuma günü saat: 19.00’da İsmail Kahraman Kültür Merkezinde “Medeniyet Merkezi Cami” konulu konferans verileceği, aynı programda Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 2014-2015 Dünya Birincisi Dr. Muhammet Recep’in Kur’an ziyafetinde bulunacağı kaydedildi.