Dünya Turuna Çıkan Sörfçü Jonathan Dunnett Rize Kıyılarında

Dünya Turuna Çıkan Sörfçü Jonathan Dunnett Rize Kıyılarında
Kuzey Norveç'ten rüzgar sörfüyle Mayıs 2017'de dünya turuna çıkan 45 yaşındaki İngiliz sörfçü Jonathan Dunnett, gezisinin Türkiye ayağında Karadeniz'i geçiyor.

Rüzgar sörfüyle bu yıl Rusya ve Abhazya sınırına ulaşmayı hedefleyen ve yolculuğunu bisikletle Kuzey Norveç'e dönerek tamamlamayı planlayan Jonathan Dunnett, Rize kıyılarında mola verdi.

Dunnett’ı Rize kıyılarında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi Öğr. Gör. İdris Turna ve öğrenciler yelkenlilerle karşıladılar.

Sörfünü Rize kıyılarına çekerek mola veren Dunnett yaptığı açıklamada, tüm dünyaya barış ve dostluk mesajı vermek adına dünya turuna çıktığını söyledi.

Rusya'ya yaklaşık dört haftada ulaşmayı planladığını Dunnett, “Norveç'ten yola çıktıktan sonra sırasıyla İsveç, Danimarka, Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa, İspanya, İtalya, Arnavutluk, Yunanistan'ı geçtim ve Türkiye'ye ulaştım." dedi.

Yolculuk sırasında bazı zorluklarla karşılaştığını ancak bunları aştığını ifade eden Dunnett, "Yolculuğum sırasında güçlü rüzgarlar, büyük dalgalar, bazen hiç rüzgar olmayışından dolayı sorunlar yaşadım ve gidemediğim zamanlar oldu. Bu sorunları da deneyimle aştım." diye konuştu.

Dunnett, rüzgar sörfüyle yaptığı dünya turunda, mola yerlerini ihtiyacına göre ve tesadüfen belirlediğini belirterek mola verdiği yerlerde yaşayan insanların kendisine sıcak davrandığını, onlarla hatıra fotoğrafları çektirdiğini anlattı.

dunya-turuna-cikan-sorfcu-jonathan-dunnett-rize-kiyilarinda-(4).jpgdunya-turuna-cikan-sorfcu-jonathan-dunnett-rize-kiyilarinda-(3).jpgdunya-turuna-cikan-sorfcu-jonathan-dunnett-rize-kiyilarinda-(1).jpgdunya-turuna-cikan-sorfcu-jonathan-dunnett-rize-kiyilarinda-(2).jpgdunya-turuna-cikan-sorfcu-jonathan-dunnett-rize-kiyilarinda-(5).jpgdunya-turuna-cikan-sorfcu-jonathan-dunnett-rize-kiyilarinda-(6).jpgdunya-turuna-cikan-sorfcu-jonathan-dunnett-rize-kiyilarinda-(7).jpg