Dünyaca Ünlü Hadis Âlimi Şuayip el-Arvavut Rize’de

Dünyaca Ünlü Hadis Âlimi Şuayip el-Arvavut Rize’de
Dünyaca Ünlü Hadis Âlimi Şuayip el-Arvavut, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezinde konferans vermek üzere Rize’ye geldi.

Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezimizde konferans vermek üzere meşhur Hadis Âlimi Şuayip el-Arvavut, Muhammed Yusuf Ismaıl’in  refakatinde Rize’ye  geldi. Hadis Âlimi Şuayip el-Arvavut’a Hocaya öğrencisi, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım da eşlik etti.

Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezinde düzenlenen program öncesi Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, Hadis Âlimi Şuayip el-Arvavut’u katılımcılara takdim etti.

dunyaca-unlu-hadis-Âlimi-suayip-el-arvavut-rize’de-(2).jpg

Hadis Âlimi Şuayip el-Arvavut Hoca burada yaptığı konuşmaya, kendisine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi yetkililerine duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladı.

Daha sonra Hadisin önemi, geçirdiği safhalar, sahabenin hadislerin muhafazası noktasında ellerinden gelen gayreti gösterdikleri ve daha sonraki silsilenin hadis üzerinde bu noktadaki hassasiyeti, Hz Peygamberin sözü uzatmayıp veciz konuştuğu, günümüzde hadis kitaplarına saygının gösterilmediği; bir kısım kişilerin Buhari kim, Müslim kim, Tirmizi kim dediği; Müşteşrik Goldziher’a kendisi tarafından gerekli cevapların kendisi tarafından verildiği, muhaddislerin yıllardır kullandığı yöntemlerin en sağlam yöntem olduğu, bize düşen görevin hakikate ulaşma noktasında, hakiki kaynaklardan faydalanmak olduğu başlıkları altında konuştu. Daha sonra ihtisas kursiyerleri Şuayip el-Arvavut Hocaya Arapça olarak sorular yöneltti. Soruları cevaplayan Şuayip el-Arvavut, dinleyicilere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

dunyaca-unlu-hadis-Âlimi-suayip-el-arvavut-rize’de-(4).jpgdunyaca-unlu-hadis-Âlimi-suayip-el-arvavut-rize’de-(1).jpg

dunyaca-unlu-hadis-Âlimi-suayip-el-arvavut-rize’de-(3).jpgdunyaca-unlu-hadis-Âlimi-suayip-el-arvavut-rize’de-(5).jpg