Dünyanın en pahalı takımı satılıyor mu?

Dünyanın en pahalı takımı satılıyor mu?
ABD'li spor mağazaları zincir sahibi milyarder Malcolm Glazer tarafından 2005 yılında 828 milyona satın alınan ünlü İngiliz takımı Manchester United'ta sular durulmuyor.

Kulübün ateşli taraftarları yönetiminden memnun olmadıkları Glazer ailesine karşı neredeyse her  maçta protestolarını dile getiriyorlar.

2005 yılında kulübün yüzde 28.7 hissesini yaklaşık 1 milyar 975 milyara satın alan dah asonraki yıllarda parça parça yaptığı satın almalarla hissesini bugün itibari ile yüzde 97.6 'ya çıkaran Glazer, kalan hisseleri satın almak için diğer hissedarlara yoğun baskı uyguladığı ifade ediliyor.

Kulübün yaklaşık 259 milyon 950 bin 194 adet hissesine ( yüzde 98 hisseye karşılık geliyor) sahip Glazer'ın yönetimi tamamen ele geçirmesi  taraftarlar kadar Manchester kentinde yaşayanları da rahatsız ediyor.

Kulübün Shareholders United adlı taraftar grubu Glazer ailesinin gelecekte hisse satışa çıkarması  durumunda kulüpten pay alabilmek amacıyla şehirde yaşayan milyonerleri biraraya getirmeye ve para toplamaya çalışıyorlar.

Geçen haziran ayında 716.5 paund yaklaşık 1 milyar dolar borç açıklayan Manchaster United, taraftarları tarafından yoğun tepkiler almıştı.

Malcolm Glazer'in şirketi Red Football ise tüm bu yoğun  tepkilere rağmen kulübü devretmek gibi bir niyetleri olmadığını ve Manchester'ın satılık olmadığı açıklamasını yaptı.

Kulübün Malcolm ailesinden geri alınması için Manchesterlı milyonerlerle sıkı bir kampanya başlatan taraflar kalan hisselerinde ailenin eline geçmemesi için diğer hissedarlara da baskı yapıyor.Taraftarlar, Malcolm ailesinin kulübü parça parça ele geçirme ve kendi amaçları için kullanma planlarına karşı duracaklarını belirten açıklamalar yapıyorlar.

Dünyanın en pahalı takımı ünvanını elinde bulunduran Manchester United'ın yüzde 97.6'sını bulunduran Glazer, takımı borsadan çekme ve kendi borçlarını kulübe aktarma yetkisine sahip ve bu da fanatik tarafları takımın geleceği konusunda endişelendiriyor.

Piyasa değeri en yüksek takımlar sıralamasında 375 milyon euro ile 4. sırada olan Manchester United borçlarına karşılık ocak ayında 504 milyon sterlin tahvil ihracı yapmış bu gelişmede taraftarlar arasında kulübü Malcolm ailesinden geri alması konusunu gündeme getirmişti.

Piyasa değeri en yüksek kulüpler sıralamasını başında 514 milyon euro ile Barcelona, ikinci sırada 473.5 milyon euro ile Real Madrid  ve Chalsea ise 436 milyon euro ile üçüncü sırada yeralıyor.