Dünyayı ayağa kaldıran görüntüler - VİDEO

Dünyayı ayağa kaldıran görüntüler - VİDEO
Polonya lideri Kaçinski’nin uçağını gösteren amatör görüntüler gündeme bomba gibi düştü.

Polonya'nın başkenti Varşova'dan Rusya'nın Smolensk kentine giden Rus yapımı Tupolev-154 tipi uçak, 10 Nisan tarihinde havaalanına 1.5 kilometre kala düştü. 97 kişiyi taşıyan uçakta Polonya Devlet Başkanı Lech Kaçinski, eşi, Polonya Genelkurmay Başkanı, devletin en tepesindeki bürokratlar ve yöneticiler bulunuyordu.

Düşen uçakla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Uçak kazasından sadece birkaç dakika sonra cep telefonuyla çekilen görüntülerdeki silah seslerinin, kazadan yaralı olarak kurtulan Polonyalı görevlilerin vurulduğu an duyulan silah sesleri olduğu öne sürülüyor.

Video paylaşım sitesi YouTube'daki görüntülerde önce yürüyen üç kişinin silüeti görülüyor, pilot el kaldırarak yardım istiyor, silah ve gülüşme sesleri ile 'beni öldürmeyin' çığlığı duyuluyor. Ayrıca, uçaktan dışarı atlayan bir adam ve düşen bir adam da görüntülerde.

Görüntülerin, kazadan yaralı olarak kurtulan Polonyalı pilotlar ve diğer yolcuların öldürülmesi sırasında bir tesadüf sonucu çekilmiş olabileceği vurgulanıyor.

SAVCI GÖRÜNTÜLERİ ARAŞTIRIYOR

Polonya Askeri Savcısı, internet ortamında dolaşan bu görüntülerin peşine düşmüştü. Askeri Savcı, cep telefonuyla çekilen 1.23 dakikalık görüntülerdeki silah seslerinin montaj olup olmadığının araştırıyor.

GÖRÜNTÜLERİ CEP TELEFONUYLA ÇEKEN BİR RUS

Polonya'da gündeme bomba gibi düşen silah seslerinin yankılandığı görüntüleri cep telefonuyla görüntüleyen kişinin Rus vatandaşı Adriej Mendierej olduğu ortaya çıktı.

Mendierej, kaza yerinde çektiği görüntüleri internette yayınladıktan kısa bir süre sonra sırtın bıçaklanmış olarak bulunduğu ve hastanede yaşam destek ünitesinin kapatıldığı öne sürüldü.

Uçak kazasında yaşamını yitiren 96 kurbandan 21'inin halen Moskova'da bulunuyor.

Cesetlerden geriye sadece et parçaları kaldığı için "kimlik tespitlerinin yapılamadığı" belirtiliyor. Kimliği tespit edilemeyen" kurbanlar arasında Polonya Ordusu'nda görevli üst düzey subaylar ve Cumhurbaşkanının 9 koruması da bulunuyor. Rus yetkililer, cesetlerin kimlik tespitlerinin DNA testiyle yapıldığını açıkladı.

KORUMALARIN SİLAHLARI KAYBOLDU

Cumhurbaşkanı Kaçinski'nin korumalarının resmi olarak taşıdıkları silahların "ortadan kaybolduğu" Rus yetkilileri tarafından da doğrularken Polonyalı yekililer, kayıp silahlara yapılacak balistik inceleme sonucunda silahların en son kullanıldığı zamanın ortaya çıkarılabileceğini belirtiyor.