Durmuş: Sosyal güvenliğin önemini anlattı

Durmuş: Sosyal güvenliğin önemini anlattı
Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) Rize İl Müdürü Levent Durmuş, sosyal güvenceli olmanın öneminden bahsetti.

SGK Rize İl Müdürü Levent Durmuş, sigortalı çalışmanın anayasal bir hak, işverenler için sigortalı çalıştırmanın yasal bir zorunluluk olduğunu belirterek, “Sigortasız çalışırsanız Sosyal Güvenlik Kurumunun sizden haberi olmaz ve haklarınızı koruyamaz. Sigortasız çalışmak kişinin kendisinin ve ailesinin yarınlarını tehlikeye atan en büyük risktir.” dedi.

levent-durmus-sgk-rize-il-muduru-makam-fotografi.jpg

Sosyal güvenliğin vatandaşların hayatları boyunca sağlık hizmeti vermeyi, asgari bir gelir düzeyi sağlamayı ve kişileri risklere karşı korumayı ve bu risklerden doğan zararları gidermeyi amaçlayan sistem olduğunu kaydeden İl Müdürü Durmuş, ülkemizde sosyal güvenliğin doğumdan önce başlayıp, ölümden sonra da devam eden sürekli ve etkin bir sistem olduğunu, işçi, memur, esnaf ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler ve yeşil kartlıların ayrımı yapılmaksızın, tüm ülke nüfusunun genel sağlık sigortası kapsamına alındığını, ülkemizin hemen hemen tüm sağlık hizmet sunucuları ile anlaşma yapılarak, eczane ve hastane ayrımı yapılmaksızın tüm sağlık hizmet sunucularına erişim sağlandığını ve anlaşmalı eczane arama sorununun ortadan kalktığını kaydetti.

SGK’nın bilinen sağlık hizmetlerinin tamamına yakınını karşıladığını ve hiçbir kısıtlama olmaksızın sağlık giderlerini teminat altına aldığını kaydeden İl Müdürü Durmuş, “Ayrıca sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımızın prim ödeme gücü olmaması halinde, gelir tespiti yaptırmaları sonucunda aile içinde kişi başı geliri, asgari ücretin üçte birinden az olması nedeniyle, genel sağlık sigortası primini ödeme gücü olmayan vatandaşlarımızın primleri devlet tarafından karşılanmaktadır” dedi.

levent-durmus-sgk-rize-il-muduru.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
6 Yorum