"Duru’nun Yıldızları" Adlı Tiyatro Oyunu Sahnelendi

"Duru’nun Yıldızları" Adlı Tiyatro Oyunu Sahnelendi
“Gönül Elçileri Projesi” kapsamında Rize'de "Duru’nun Yıldızları" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Ali Metin Kazancı Rize Lisesi Salonu’nda Üstün Dökmen'in kaleme aldığı "Duru’nun Yıldızları" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın artırılması ve toplumsal kalkınmaya katkı sağlanması amacıyla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi  Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde ülke çapında başlatılan “Gönül Elçileri Projesi” kapsamında Rize'de yürütülen faaliyetler kapsamında Üstün Dökmen'in kaleme aldığı "Duru’nun Yıldızları" adlı tiyatro oyunu Gönül Elçisi Fatih Hanedar’ın çalıştırdığı engel tanımayan 8 çocuk tarafından sahnelendi.

durunun-yildizlari.jpg

duru’nun-yildizlari-1.jpg

Fatih Hanedar’ın yönettiği tiyatro oyunu 5 ayda hazırlandı. Sahnede rollerine iyi hazırlanan Yaren Bakır, Hatice Delibalta, Muhammet Yılmaz, Canan Gürbüz, İsmet Gürbüz, Selahattin Delihasan, Havvanur Aktağ ve Beyza Uzun başarılarından dolayı alkış aldı.

Engelli öğrencileriyle oyunu hazırlayan Gönül Elçisi Fatih Hanedar "Oyunu yaklaşık beş aylık sürede haftada ikişer gün çalışarak hazırladık. Önce ezber yapıp sonra jest, mimik ve hareketleri çalıştık. En son olarak da sahne, dekor ve kostümleri hazırladık. Engelli öğrencilerimize yapacakları jestleri ve mimikleri sözlü olarak ve uygulamalı biçimde anlattık. Tiyatronun metni toplumsal yaşamla ilgili birçok mesajı içeriyor. Verdiğimiz en büyük mesajsa, hiç bir engel gülmeye, eğlenmeye, hayatı her şeyiyle yaşamaya, engel değildir. Tiyatro da izleyebiliriz, tiyatro da oynayabiliriz. Kısacası her yerde varız" diye konuştu.

Oyun sonrası sizlerin başarısı bizleri son derece mutlu ediyor açıklamasında bulunan Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, “öğretmenimiz ve öğrencilerimizin 5 ay devam eden özverili çalışmalarından dolayı tebrik ederim” dedi.

Engelli öğrencilerin sahneye koyduğu oyunu Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, Gönül Elçileri ve öğrenci velileri izledi.

duru’nun-yildizlari-3.jpg

duru’nun-yildizlari-2.jpg