Düşen helikopterde 4 Şehit 8 Asker yaralı - VİDEO

Düşen helikopterde 4 Şehit 8 Asker yaralı - VİDEO
Hakkari Dağlıca Karakolu’ndan kalkan S-70 Sikorsky tipi helikopter, inişe geçtiği sırada düştü: 4 şehit, 8 yaralı...

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde düşen helikopterde şehit olan asker sayısını 4 olarak açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde düşen helikopterde şehit olan asker sayısını 4 olarak açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, şöyle denildi: "22 Temmuz 2012 Pazar günü saat 16.55 sıralarında, 4 helikopter mürettebatı ve 11 kişilik emniyet timi ile birlikte Yüksekova'dan kalkan Jandarma Genel Komutanlığına ait bir S-70 Sikorsky tipi helikopterimiz; Dağlıca 12 km kuzeydoğusundaki Deryan Tepe'ye inişe geçtiği esnada, ilk belirlemelere göre güç kaybına bağlı olarak kaza kırıma uğramıştır. Kaza sonucunda; 4 personelimiz şehit olmuş, 8 personelimiz yaralanmıştır. Şehit ve yaralılarımız Hakkari ve Yüksekova'ya tahliye edilmişlerdir."

Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında, kaza ile ilgili idari ve adli soruşturmaya başlandığı belirtildi. Açıklamada, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar dileriz" denildi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu 4 askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e mesaj göndererek, başsağlığı diledi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sayfasında yer alan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, Orgeneral Özel'e başsağlığı mesajı göndererek, üzüntülerini iletti ve yaralı askerler için acil şifa dileğinde bulundu.

İLGİLİ HABERİMİZ

Dağlıca'da Askeri Helikopter Düştü