Düzce’de Okullarda Deprem Tatbikatı

Düzce’de Okullarda Deprem Tatbikatı
DÜZCE – Düzce'de öğrencilerde deprem bilincini geliştirerek, deprem sırasında ve sonrasında neler yapmaları ve nasıl davranmaları konusunda bilgilendirmek amacıyla deprem anı ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

DÜZCE(İHA) – Düzce'de öğrencilerde deprem bilincini geliştirerek, deprem sırasında ve sonrasında neler yapmaları ve nasıl davranmaları konusunda bilgilendirmek amacıyla deprem anı ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Düzce'de okullarda deprem anı, tahliye ve yangın tatbikatı yapıldı. Tatbikata okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tatbikatta ders anında meydana gelen depremde öğrenciler ve öğretmenler önce siren sesiyle uyarıldı. Ardından çök-kapan-tutun yöntemiyle kendilerine güvenli bir bölge oluşturarak sarsıntının geçmesini beklediler. Sarsıntının geçmesi sonrası, öğrenciler öğretmenlerin gözetiminde kendilerine gösterildiği şekilde okulu terk ederek, toplanma alanında bir araya geldi.

Okul tahliye edildikten sonra öğretmenler yoklama alıp, binada kalan olup olmadığını kontrol etti. Ayrıca olası çıkan bir yangında da nasıl müdahale edileceği öğretildi.

Düzce’de Okullarda Deprem Tatbikatı

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.