e-Devlet ücretsiz maske başvuruları başladı

e-Devlet ücretsiz maske başvuruları başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 20-65 yaş arası vatandaşlara dağıtılacak ücretsiz maskeler için başvurular e-Devlet'ten online olarak başladı. PTT Kargo ile ücretsiz olarak taşınacak maskeler için vatandaşlara her hafta bir paket kotası getirildi.

Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın çalışmasıyla birlikte, online ortamda e-Devlet üzerinden tüm vatandaşlara ücretsiz olarak maske temini sağlanacak. Dün akşam duyurusu yapılan ve ePTTAVM'den yapılacak başvurular yaşanan yoğunluk nedeniyle e-Devlet'ten alınacaktı. Beklenen haber geldi ve online ücretsiz maske başvuruları alınmaya başladı. Vatandaşlar, T.C. kimlik numaraları ve diğer gerekli bilgileri girerek ücretsiz maskeler için başvuru yapabilir. Alınan karara göre 20 yaş altı vatandaşlar ile 65 yaş üstü vatandaşlar ise sokağa çıkma kısıtlaması bulunduğundan dolayı ücretsiz maske hizmetinden faydalanamayacak. 

BAŞVURU SAYFASI AÇILDI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Valiliklerimiz e-devlet ve PTT aracılığıyla talep eden tüm vatandaşlarımıza ücretsiz maske dağıtımına başladı, parayla maske satışı yasaktır." dedi.

Vatandaşlar bu hizmeti kullanarak kendiniz ve aynı hanede bulunan aile bireyleri için ücretsiz maske talebinde bulunabilir.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK? 

Online başvuru sayfasında vatandaşları "Kişisel Bilgiler" - "Aile Bilgileri" ve "İletişim Bilgileri" alanları karşılayacak. Ücretsiz maske hizmetinden yararlanmak için bu bilgilerin eksiksiz doldurulması gerekiyor.

Vatandaşlara son olarak sistem tarafından şu metin onaylatılıyor;"Yukarıda verdiğim bilgilerin doğruluğunu kabul ediyorum. Bu sayfada belirttiğim adres bilgisinin teslimat için yeterli olmaması durumunda, MERNİS sistemindeki adres bilgilerimin bu amaçla kullanılmasını kabul ediyorum."

ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN