Eczacılar Anahtar Bıraktı

Eczacılar Anahtar Bıraktı
Rize'de eczacılar, yarın gerçekleştirecekleri 1 günlük kapatma eylemi öncesinde, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Rize İl Müdürlüğü önüne temsili olarak eczane anahtarlarını bıraktı.

Rize'de eczacılar, yarın yürürlüğe girecek ilaç fiyatlarındaki düzenlemeleri protesto etmek için gerçekleştirecekleri 1 günlük kapatma eylemi öncesinde, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Rize il müdürlüğü önüne temsili olarak eczane anahtarlarını bıraktı.

SGK Rize il müdürlüğü binası önünde toplanan bir grup eczacı, ilaç fiyatlarındaki düzenlemeyi ve SGK'yı protesto etti.

Burada bir açıklama yapan Trabzon Eczacılar Odası Saymanı Musa Hacıoğlu, SGK tarafından yürürlüğe konulması kararlaştırılan 'ilaç fiyat kararnamesi' ile ilaç fiyatlarında indirime gidildiğini belirtti.

Anayasa ile güvence altına alınmış olan yaşama ve mülkiyet haklarının ellerinden alındığını ileri süren Hacıoğlu, ''Yarın uygulamaya girmesi öngörülen kararname, eczacının anayasa ile güvence altına alınmış haklarını ciddi şekilde sekteye uğratacaktır. Buna 'dur' demek ve hakkımıza sahip çıkmak üzere buraya geldik'' dedi. 

Mülklerin anahtarının sahiplerinde olması gerektiğini, mülkleri olduğunu düşündükleri eczanelerinin SGK tarafından kamulaştırılmakta olduğunu iddia eden Hacıoğlu, şunları söyledi:  ''Bu nedenle eczanelerimizin sahibi gibi hareket eden SGK'da, eczanelerimizin birer anahtarının olmasını uygun gördük. Zaten bu uygulamalar devam ederse bizlerin bu eczanelere sahip olma şansı, yaşama sansı kalmayacak. Bu nedenle bu uygulamaların hayata geçirilmemesi ya da eczacılara haklı talebimiz olan meslek hakkının verilmesi için anahtarları SGK'ya teslim ediyoruz.''

Açıklamanın ardından eczacılar, anahtarlarını bir kutuya koyarak SGK il müdürlüğü önüne bıraktı.