Eczanesi olmayan bölgelere müjde

Eczanesi olmayan bölgelere müjde
Eczane bulunmayan bölgelerde ilaç sorunu yaşanmayacak. Hekimler aracılığıyla ilaçlar bir gün içinde temin edilecek...

Sağlık Bakanlığı ile Eczacılar anlaştı. Eczane bulunmayan bölgelere hekimler aracılığıyla bir gün içinde ilaç ulaştırılacak.

14 MİLYON KİŞİYE HİZMET
''Eczane Olmayan Yerleşim Bölgelerinde Yaşayan Halka Yerinde İlaç Temini Protokolü'', Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan ile Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak tarafından imzalandı.

Buzgan, eczane olmayan yerleşim yerlerindeki vatandaşlara yazılan reçetelerin hekimler tarafından eczanelere iletileceğini söyledi.

Eczanelerin reçeteleri sırayla yapacağını ve ilaçları vatandaşlara ulaştıracağını anlatan Buzgan, böylece kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşların ilaçlarını temin etme konusunda sıkıntı yaşamayacaklarını kaydetti. Buzgan, ''Konuya ilişkin protokol çerçevesinde yaklaşık 14 milyon kişiye ilaçları aynı gün ya da ertesi gün ulaştırılacak'' dedi.

ECZANELER SIRAYLA ÇALIŞACAK
Çolak ise imzalanan protokolle eczanelerin (nöbet sisteminde olduğu gibi) sırayla reçeteleri hazırlayacağını ifade ederek, bunun eczaneler arasında gelir adaletini sağlayacağını belirtti. Hazırlanan ilaçların eczacılar tarafından köylere kadar ulaştırılacağına anlatan Çolak, sağlık ocağı ya da aile hekimi bulunan ancak eczanesi olmayan 2 binin üzerinde köy veya belde bulunduğunu ifade etti.