Edesob Başkanı İnağ: "Taşkın Konusunda Şu An İçin Sıkıntı Yok"

Edesob Başkanı İnağ: "Taşkın Konusunda Şu An İçin Sıkıntı Yok"
Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB)Başkanı Emin İnağ, nehir kenarında bulunan esnafların şu an itibariyle herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını...

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB)Başkanı Emin İnağ, nehir kenarında bulunan esnafların şu an itibariyle herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını kaydederek, bypass kanalının bir an önce temizlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

EDESOB Başkanı İnağ, "Her kış olduğu gibi su bir miktar yükseldi. Aldığımız haberlere göre bin 350 metreküp/saniye seviyelerinde. Bu tehlike arz etmiyor şu an, ama inşallah yükselmeye devam etmez. Ben esnafımıza geçmiş olsun diliyorum. Şu an mağdur olan esnafımız yok diye biliyorum. Bu bir kez daha neyi gösteriyor bize, Devlet Su İşleri'nin bypass kanlının bir an önce tamamlanması gerektiğini gösteriyor. Tüm hızlarıyla çalıştıklarını da biliyorum. İnşallah bir aksilik olmaz. Acaba bu yağışlar ve taşkın orada yapılan çalışmaları etkilemiş midir? İnşallah bir an önce tamamlanır ve taşkında 750 metreküp/saniye su buradan geçerek, iki köprü esnafını rahatlatır" dedi.

"MAHKEME, BAKANLIĞIN GÖRÜŞÜNE BAŞVURDU"

Nehir kenarındaki dükkanlar için yıkım söylentileri hakkında açıklama yapan İnağ, gerekli yerlere itirazlarını yaptıklarını dile getirerek, "Şu anda beklemekteyiz. Aldığımız haberlere göre de mahkemenin bakanlığın görüşlerini de almak istediğini oralara yazılar yazdığını ve gelecek cevaba göre de karar vereceğini duyduk. İnşallah kararda hayırlısı olur, oradaki esnaf da bu tedirginlikten kurtulur. Bu yıkım kararının söylentileri bile yetti. Çünkü oradakilerin mallarının değeri sıfıra düştü. Bize o kötülük yapıldı. Kiraya bile verecek olsanız, kiralayacak kişi bile düşünür. Burada en kestirme kurtuluş yolu, söylentiler sonucunda madem ki bir sakınca var. versinler istimlak bedellerini yıksınlar. Tabi orada bulunan tescilli binalar var, onları ne yapacaklar, bilmiyorum. Aslında Meriç'te bulunan adacıkların temizlenmesi gerekirdi. Adacıklarda dev ağaçların oluştuğu biliniyor. Bu adacıkların temizlenerek, bypass kanalın yapıldıktan sonra suyun debisi ölçülerek bizlere bu yazının gönderilmesi gerekirdi" şeklinde konuştu.

Edesob Başkanı İnağ: "Taşkın Konusunda Şu An İçin Sıkıntı Yok"

Edesob Başkanı İnağ: "Taşkın Konusunda Şu An İçin Sıkıntı Yok"

Kaynak:IHA