Edremit’te ’Süslü Kadınlar’ Bisiklet Turu

Edremit’te ’Süslü Kadınlar’ Bisiklet Turu
Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir grup kadın, halkın bisiklete olan ilgisini arttırabilmek ve sürücülerin trafikte kendilerine saygı gösterilmesi için...

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir grup kadın, halkın bisiklete olan ilgisini arttırabilmek ve sürücülerin trafikte kendilerine saygı gösterilmesi için "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" düzenledi.

Akçay Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen yüze yakın bisikletli kadın, rengarenk giysileri ile dikkat çekti. Organizasyonu gerçekleştiren Filiz Temiz, "Süslendik çünkü dikkat çekmeye çalışıyoruz. Burada "Dünya Otomobilsiz Kentler Günü'ne vurgu yapmak istiyoruz. Yollar sadece motorlu taşıtlara ait değildir. Yollarda bisikletliler de var, saygı istiyoruz. Motorlu araçların bile hiçe saydığı bir çok bisikletli insanımızı kazalarda kaybettik. Bisiklet sadece spor amaçlı kullanılmamalı. Bisiklet aynı zamanda bir ulaşım aracıdır. Yaşamın bir parçası olabilir. Eğer uygun bisiklet politikası olursa işe veya ulaşacağımız yere bisikletle gidebiliriz. Bizde dünyanın bir çok yerindeki hemcinslerimiz gibi günlük kıyafetlerimizle bisiklete binerek ulaşımımızı sağlayabiliriz. Biz kadınlarda korkmadan, çekinmeden yollarda olmalıyız. Çünkü bisiklete saygı. Kadına saygı. Kadına bisikleti ile saygı istiyoruz. O nedenle buradayız" dedi.

Ardından etkinlikte, süslü kıyafetlerle tura katılan bisikletli kadınlar, sahil boyu tur atıp halkı selamladı. Tekrar meydanda toplanan kadınlar, Onuncu Yıl Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.

Etkinliğe gelen ve alanda bir kadının bisikletinin lastiği patladığı için katılamaması da dikkat çekti. Çok sayıda kişinin ise kadınları cep telefonu ile görüntüledikleri görüldü.

Edremit’te ’Süslü Kadınlar’ Bisiklet Turu

Edremit’te ’Süslü Kadınlar’ Bisiklet Turu

Kaynak:IHA