Efsane futbolu bıraktı

Efsane futbolu bıraktı
İngiltere Premier League takımlarından Manchester United'da forma giyen Gary Neville, futbolu bıraktığını açıkladı.

20 yıldır Manchester United'da oynayan 35 yaşındaki İngiliz futbolcu, kararını kulübün internet sitesinden duyurdu.

Hayatı boyunca Manchester United taraftarı olduğunu belirten Neville, ''Burada tüm rüyalarım gerçek oldu. Futbol kariyerim sona erdiği için üzgünüm, ancak zamanı gelmişti. Takımın başarılarının bir parçası olmak benim için şanstı'' dedi.

Menajer Sir Alex Ferguson'un kendisine fırsat verdiğini ifade eden İngiliz oyuncu, ''20 yıl boyunca beni destekledi. Kesinlikle en iyi menajerlerden biri. Bunun için ona teşekkür etmeliyim'' ifadelerini kullandı.

Menajer Ferguson ise ''Neville, neslinin en iyi İngiliz sağbekiydi. Birçok genç profesyonel için örnek teşkil etti. Çalışkan, vefalı ve yetenekliydi. Kulüp üzerindeki etkisi büyüktü. Soyunma odasındaki varlığı ve liderlik özellikleri benim için önemli bir değerdi'' diye konuştu.

602 kez Manchester United formasını giyen ve 7 gol atan Neville, ''Kırmızı Şeytanlar'' ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ve 8 kez lig şampiyonluğu yaşarken, 3 kez Federasyon Kupası, 2 kez de Lig Kupası kazandı.

2005 yılında takım kaptanlığına getirilen deneyimli futbolcu, 1995-2007 yılları arasında 85 kez milli takımda oynadı.

Neville, 1998 ve 2006 Dünya Kupaları ile 1996, 2000 ve 2004 Avrupa Futbol Şampiyonalarında İngiltere Milli Takımı'nın kadrosunda yer aldı.