Efsane ikili yine bir araya geldi!

Efsane ikili yine bir araya geldi!
Lig TV Genel Müdürü Şansal Büyüka ile Hürriyet Gazetesi Spor Yorumcusu Erman Toroğlu yeniden bir arada..
İZVAK'ın Türkiye Ekonomi Bankası'yla (TEB) ortaklaşa düzenlediği "Ayın Yıldızları" yarışması jüri toplantısına konuk olan Lig TV Genel Müdürü Şansal Büyüka ile Hürriyet Gazetesi Spor Yorumcusu Erman Toroğlu, İzmir futboluyla ilgili tespitlerde bulunurken, kenti "tembellikle" eleştirdi.

"Ayın Yıldızları" yarışmasının jüri toplantısına katılan iki ünlü spor adamı Şansal Büyüka ve Erman Toroğlu, İzmir'in Süper Lig'de temsil edilememesinin temelinde tembellik yattığını savundular. Toroğlu, kulüplerin birleşmesini, Büyüka ise dayanışma içinde olmalarını önerdi.

İzmir'in yedi yıldır Süper Lig'de takımının bulunmamasının ana sebebinin, yine İzmirliler olduğunu belirten ikili, "İzmir aynaya bakmalı" şeklinde konuştu.

ÇEŞME BÜYÜK HANDİKAP
Sivri yorumlarıyla tanınan Toroğlu, İzmirli işadamlarının perşembe-pazar arasını Çeşme'de geçirdiğini hatırlatarak, "Bursa'daki sanayi sizde yok. Bu görüntüyle olma ihtimali de yok. Sadece futbol da değil. Mesela Kordon dünyanın en güzel yeri, sabah erken gez, yerler prezervatif kalıntısından, çöpten geçilmiyor. Madem gücümüz hepsine yetmiyor, birleşmelisin. Ancak İzmirspor dışındakiler henüz dibe vurmadı. Bir batıp, bir çıkıyorsunuz. Dibe vurunca bir lider etrafından toplanma, birleşme olabilir" dedi.

YEREL YÖNETİME GÖREV
Şansal Büyüka, İzmir'e karşı ülke çapında bir sempati olduğunun altını çizerek, "Bugün nereye giderseniz gidin, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzon'la birlikte her futbolseverin kalbinde biraz Altay sevgisi yatar. Altay, altyapı olarak da çok üretken bir kulüp. En son Galatasaray'a verdikleri Musa Çağıran'ı izlemedim, ama çok duyuyorum. Birleşme demiyorum ama, biraz kenetlenme olsa, yerel yönetim biraz devreye girse, Süper Lig'de kalıcı olunabilir. Bunu ulusal medya da çok istiyor" diye konuştu.

BUCA'YA BÜYÜK ÖVGÜ
Büyüka, Süper Lig'e çıkacak bir İzmir takımının, diğerlerine de faydalı olacağını söyleyerek, "Yeni yayın ihalesine göre Süper Lig'de en düşük parayı alacak takımın kasasına 20-25 milyon Dolar girecek. Bunu kazanan kulübün hemşehrilerine de katkısı olur" dedi. Süper Lig kapısına dayanan Buca'ya değinen Toroğlu, şöyle konuştu:

"Buca hep ekerek geldi, camiada kavga etmedi. Birleşme yanlış anlaşılıyor. Mesela KSK'yi boşver. Zaten 'Biz buçuğuz' diyorlar. İyi de yapıyorlar. Diğerleri güçleri birleştirsin. Para da düzgün harcanırsa Süper Lig'de kalıcı olunur."

ÖZBARAN VE EKİBİ AYAKTA ALKIŞLANDI
İzmirli spor yazarı Çağatay Çağlar'ın kalp naklini gerçekleştiren Ege Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Akademik Personeli Prof. Dr. Mustafa Özbaran ve ekibi de İZVAK'ın konuğu oldu. Özbaran ve ekibi, spor yazarları tarafından ayakta alkışlandı. Bu arad ocak-şubat aylarının birlikte değerlendirildiği oylamada Bucaspor en başarılı takım, Özcan Kızıltan da en başarılı teknik direktör seçildi. En başarılı futbolcu ise Altaylı Musa Çağıran oldu.