Efsane Milli Futbolcu Şenol Birol Kovid-19 Nedeniyle Hayatını Kaybetti

Efsane Milli Futbolcu Şenol Birol Kovid-19 Nedeniyle Hayatını Kaybetti
Bir süredir sağlık sorunları nedeniyle tedavi gören Türk futbolunun ve Çaykur Rizespor'un Milli futbolcusu Şenol Birol (86), Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Çaykur Rizespor'un eski Milli futbolcusu ve profesyonel ilk Teknik Direktörü, Türk futbolunun unutulmaz efsane futbolcularından Şenol Birol, yakalandığı Kovid-19 hastalığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Eski Milli futbolcu Şenol Birol'un cenazesi, bugün (3 Mart 2022 Perşembe günü) İkindi namazını müteakip Sahil Camiinde kılınacak cenaze namazı sonrasında Atmeydanı Mahallesinde (Dosma) defnedilecek.

1 Ocak 1936'da Rize'de doğan eski millî futbolcu ve teknik direktör, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin unutulmaz futbolcularından Şenol Birol ile Birol Pekel dönemin en popüler futbol ikilisini oluşturmuşlardı. Çaykur Rizespor‘un kurucu üyelerindendir ve takımın ilk teknik direktörlüğünü yapan Şenol Birol, yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle evde tedavi görürken Kovid-19 belirtileri üzerine Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinde test yaptırdı. Testin pozitif çıkması üzerine hastanede tedavi altına alınan ve entube edilen Birol, yaklaşık 2 haftalık tedavi sürecinin ardından bu sabah saatlerine hayatını kaybetti.

ŞENOL BİROL KİMDİR?

Şenol Birol 1 Ocak 1936, Rize’de doğdu.

Bir sezonda 34 gol atarak (1962-1963 sezonu) en çok skor üreten Beşiktaşlı oyuncu unvanını elinde bulunduran eski milli futbolcu Şenol Birol, 8 kez A Milli Takım forması giyip, 3 gol atma başarısı gösterdi.

Başarılı eski futbolcu, forma giydiği Beşiktaş'ta 1, Fenerbahçe'de 2 kez şampiyonluk sevinci yaşarken, hayatını anlatan “Şenol Birol Gol” isimli sinema filminde Fatma Girik ile başrol oynadı.

Zonguldak Kilimlispor, Rize Güneşspor, Sarıyer, Beşiktaş, Fenerbahçe, Çaykur Rizespor ve Karşıyaka'da forma giyen Birol, çeşitli takımlarda teknik direktörlük yaptı.