“Ege’nin Hamsisi” Tüm Kategorilerde Birinci Oldu

“Ege’nin Hamsisi” Tüm Kategorilerde Birinci Oldu
TRT 1'nin merakla beklenen dizisi Ege'nin Hamsisi, dün akşam izleyicilerle buluştu.

TRT 1'nin merakla beklenen dizisi Ege'nin Hamsisi, dün akşam izleyicilerle buluştu. Tüm kategorilerde birinci olarak reyting rekoru kıran dizinin ilk bölümünü, TRT yöneticileri, dizi ekibiyle birlikte izledi.

Filmi izledikten sonra TRT Genel Müdür Yardımcısı Dr. Zeki Çiftçi, yapımcı, yönetmen ve oyuncuları tebrik etti. İki bölgenin kültürlerini muhteşem görüntüler eşliğinde ekranlara yansıtan Ege'nin Hamsisi'ni izleyicilerin de beğeneceğine inandığını belirten Çiftçi şunları söyledi:

"Az önce çok güzel bir dizi seyrettik. Karadeniz ve Ege yöremizin, iki güzide bölgemizin güzel özellikleri, aile komedisi olarak işlenmiş. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızın ellerine yüreklerine sağlık. Karadenizlileri anlatmaya gerek yok. Ben Karadenizli değilim ama birçok Karadenizli arkadaşım oldu. O müthiş pratik zekaları, kendilerine olan güvenleri, dünya kadar Temel fıkrasından alınmamaları, bizi gülümseten esprileri dizide çok güzel bir dozda verilmiş. Ege'ye gelince, bu bölgemiz bana hiç yabancı değil. Küçüklüğüm Balıkesir Edremit'e geçti. İlkokula orada başladım. Açıkça söyleyeyim, Ege'nin hoşgörüsünü, otlara olan düşkünlüğünü daha küçüklüğümden hatırlıyorum. Dizi, Ege insanını da çok güzel bir şekilde veriyor. Ege'nin Hamsisi'nde, iki değişik bölgemizden insanlar kendilerinden bir şeyler buluyorlar. Oyuncu arkadaşlarım müthiş performans sergilemişler. İlk bölüm çok güzeldi, çok başarılıydı. İnşallah vatandaşlarımız da beğenir, reytingleri de güzel olur. Elinize yüreğinize sağlık, hayırlı olsun."

KOMİK, ESPRİLİ VE DUYGU YÜKLÜ SENARYO

Ege ve Karadeniz'in büyüleyici coğrafyasının güzelliklerini gözler önüne seren dizi, komik, esprili sahneleriyle olduğu kadar duygu yüklü senaryosuyla da dikkat çekti.

Bölgelerinin muhteşem lezzetlerini sunan Karadenizli ve Egeli iki restoran sahibinin çevresinde gelişen komik, duygusal, eğlenceli olayların anlatıldığı diziyi izleyenler, kimi zaman kahkahalarla gülerken, asker dönüşü anne-oğlun kavuşma sahneleri duygusal anlar yaşattı.

“Ege’nin Hamsisi” Tüm Kategorilerde Birinci Oldu

“Ege’nin Hamsisi” Tüm Kategorilerde Birinci Oldu

“Ege’nin Hamsisi” Tüm Kategorilerde Birinci Oldu

Kaynak:IHA